E46Fanatics

E46Fanatics (http://forum.e46fanatics.com/index.php)
-   Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum (http://forum.e46fanatics.com/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dice silver line pro help on my 325i (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=948667)

squaggy 10-04-2012 02:17 PM

Dice silver line pro help on my 325i
 
I need help!!! I am trying to set up my dice silver line pro system but am having issues. I have 2 3 pin connectors and 1 six pin connector. I tried connecting the dice wire to both the 3 pin wires and the 6 pin connector. but anything i do, it still won't work. I am sure i wired everything right but its not working. any help??

jfoj 10-04-2012 03:20 PM

A few things.

1. Did you disconnect your battery?
2. Does your head unit show anything on the display when changing to CD?
3. Did you check the Dice website or call them?

FYI, not big fan of the Dice Silverline Pro, I have one, not so impressed with it or Dice support.

albarran9 10-04-2012 08:28 PM

have you checked to see if the dip settings were set properly?

squaggy 10-05-2012 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by albarran9 (Post 14789147)
have you checked to see if the dip settings were set properly?

yes i tried all the dip settings one by one and still nothing. I did not turn my battery off as the youtube videos never said anything about it. i will try that. hopefully it works!!!:eeps:

squaggy 10-05-2012 12:40 PM

Retried with the battery off and still when I click mode on the radio it says no disc. Should I just buy the aux cord by BMW and get that installed?? It's only 40 dollars too.

albarran9 10-05-2012 08:19 PM

You can try the BMW aux. I just like having not to pause the iPod every time I get out of the car and on again. I would see if you can return the unit and get a new one. I got a USA Spec unit and the first one I got was defective. Replaced it with a new unit and everything worked. I like it so far but miss having more playlists like on the DICE. Someone else here on the forums had issues with a Spec unit and it turned out to be a loose wire on the pack of the HU that was not hooked up all the way and cased the unit not to work properly. I have my old DICE unit to my dad to use in his 03' X5. Didn't even disconnect the battery (probably should have) and just connected it to the CD changer cables and all worked.

squaggy 10-05-2012 10:23 PM

I think I will go for the aux and rather take out the radio instead of buying an integration kit. Thanks for all the help guys.

squaggy 10-08-2012 09:28 PM

Aidan330i I can't reply to your messages, your inbox is too full


All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use