E46Fanatics

E46Fanatics (http://forum.e46fanatics.com/index.php)
-   General E46 Forum (http://forum.e46fanatics.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Have a whirring noise in engine bay (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=952326)

EDWAGON 10-24-2012 08:34 PM

Have a whirring noise in engine bay
 
sounds loudest to me near OFHG or right below, I have vid of it but how do i upload video to post? I tried to attach says invalid format.

MercForHire 10-24-2012 08:35 PM

caused by a spinning object

EDWAGON 10-25-2012 08:35 AM

Quote:

Originally Posted by MercForHire (Post 14844525)
caused by a spinning object

Do you know how to upload videos? some constructive input would be appreciated.

GSherbs 10-25-2012 08:50 AM

Quote:

Originally Posted by EDWAGON (Post 14845489)
Do you know how to upload videos? some constructive input would be appreciated.

upload to youtube & provide a link

EDWAGON 10-25-2012 09:12 AM

Here is the vid at 14 second mark it stops. I have checked to make sure fan wasn't rubbing, have changed all pulleys and converted to hydraulic tensioner and have done complete cooling refresh ( except fan and clutch thinking of replacing with electric fan)

Anyone experienced this noise and have an idea what it is?

http://youtu.be/ufqjPT4D-ng

EDWAGON 10-25-2012 09:13 AM

Quote:

Originally Posted by GSherbs (Post 14845508)
upload to youtube & provide a link

thanks!

EDWAGON 10-25-2012 08:21 PM

Bump

GSherbs 10-26-2012 08:27 AM

It sounds a *little* like a fuel injector solenoid ticking. It also sounds a like a bad DISA unit. These sounds however, usually don't just go away by themselves. It is difficult from the video to really tell where the noise is coming from.

Other possibilities - bad pulley, bad pump... Any codes being thrown?

If you can pinpoint where the noise is coming from with more accuracy (use a mechanics stethoscope or an arms length of garden hose held up to your ear) , there might be more help that we can give you.

punchesdfw 10-26-2012 11:42 AM

Kind of sounds like Vanos rattle to me.

Encryption76 11-06-2012 10:12 AM

My 00 328i sounds identical. Thinking I might have cracked one of those brittle hoses when replacing my ofhg. Any luck with yours op?

EDWAGON 11-09-2012 02:45 PM

Quote:

Originally Posted by Encryption76 (Post 14875953)
My 00 328i sounds identical. Thinking I might have cracked one of those brittle hoses when replacing my ofhg. Any luck with yours op?

Haven't had time to figure it out,I'm going to bring it my Indy next week. I will keep you posted.

EDWAGON 11-19-2012 07:39 PM

Quote:

Originally Posted by Encryption76 (Post 14875953)
My 00 328i sounds identical. Thinking I might have cracked one of those brittle hoses when replacing my ofhg. Any luck with yours op?



It was the Alternator, I had a light come on while driving to work and headed straight to Indy, confirmed it was bad and replaced, I had a Valero .


All times are GMT -5. The time now is 08:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use