E46Fanatics

E46Fanatics (http://forum.e46fanatics.com/index.php)
-   Suspension & Braking (http://forum.e46fanatics.com/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Raceland coilovers popping noise. (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=953119)

NicenLoW 10-29-2012 05:17 PM

Raceland coilovers popping noise.
 
So I installed these on my 02 330ci and I'm getting a popping noise drivers side. The coil sounds like its binding and popping. I jacked up drivers side and moved spring around to mimic the sound.....seems like the upper coil is rubbing the top cap. Is there supposed to be a spring pad between these parts? It looks to me that there should be one?

SpeedDemon 10-29-2012 05:26 PM

Aren't Raceland coilovers supposed to make all kinds of horrible popping noises?

fth001 10-29-2012 07:45 PM

Check to see if the washer between the upper spring perch and strut mount is installed. That noise is from the strut mount bearing not seated correctly so the mount makes contact with the spring perch causing the spring to rotate on the coilover itself. Or it just might be Cause Raceland.

FoxEyes 10-29-2012 09:20 PM

the poping is the system clicking into sport mode, it means you will be able to corner faster and harder, push it to the limit

E40SICK 10-30-2012 12:33 AM

endlinks? i had issues with mine being lose.

bigjae1976 10-30-2012 05:13 AM

The popping noise is your coil over saying, "I'm a piece of sh1t".

NicenLoW 11-01-2012 06:14 PM

The passenger side is perfect. There's something I don't on different I guess. Is there supposed to be a washer between the top hat of coilovers and the strut mount?

Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

NicenLoW 11-01-2012 06:15 PM

1 Attachment(s)
And once that sound is fixed ill be very pleased with these coilovers.



Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

NicenLoW 11-02-2012 10:57 PM

Bump.
Need to figure out if I need the washer or not?

Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

fth001 11-06-2012 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by NicenLoW (Post 14867324)
Bump.
Need to figure out if I need the washer or not?

Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

Sorry bro just got back from SEMA:thumbsup:. Yes you do need that washer in there. It's part #5 and 6 and goes between the upper strut mount and upper spring perch. http://realoem.com/bmw/showparts.do?...08&hg=31&fg=10

NicenLoW 11-07-2012 11:07 PM

I just can't find this popping. Almost sounds more like spring binding. I checked over everything, strut mount bearing seems good. Any ideas?

Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

E40SICK 11-07-2012 11:14 PM

have you checked to make sure you endlinks aren't lose?

NicenLoW 11-07-2012 11:48 PM

Yeah double checked all bolts/nuts everythings tight.

Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

E40SICK 11-07-2012 11:50 PM

dont race lands need short endlinks to begin with?

TnT817 11-08-2012 07:51 AM

That binding noise is because your strut bearing isn't pressing on the center of the bearing allowing the coil-over to rotate freely. You need to put the proper sized washer in there for the noise to go away. Proper size is enough to touch the inner bearing race and not touch the outer race.

NicenLoW 11-08-2012 08:51 PM

I used my oem washers. Seems to only touch inner race. Basically covers the size of the bearing dust shield. Note* this is only on one side. This weekend I'm a take it all apart again and start from beginning

Sent from my SCH-I500 using Bimmer App

CoupeMagic323ci 11-26-2012 06:34 PM

aaand? prob will get these for xmas. cheap ass gf. oh well better than nothing lol

jamex 11-26-2012 11:46 PM

Popping and clunking going straight and not turning and it's not your end links.

Trying to think back to my race land experience. Front end clunk you either didn't torque your strut mounts down proper or you may have included or excluded a washer between the coilovers and the strut mount.

Unbolt one end link if you want to eliminate end kinks as your culprit. Easiy way of knowing if your preloaded from longer end links than you need. Don't drive like a maniac but try to generate the clunking again. Still clunks and it's something else.

Jesse M 11-28-2012 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by CoupeMagic323ci (Post 14928782)
aaand? prob will get these for xmas. cheap ass gf. oh well better than nothing lol

:rofl:

nrob1323 09-06-2013 10:24 AM

Was a missing washer the cause of the clunking/binding noise? I am having the same issue with my RL struts


All times are GMT -5. The time now is 04:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use