E46Fanatics

E46Fanatics (http://forum.e46fanatics.com/index.php)
-   Suspension & Braking Forum by BimmerWorld (http://forum.e46fanatics.com/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Meyle strut mounts sqeaking BAD in cold... (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=954924)

dsblk93gt 11-08-2012 03:54 PM

Meyle strut mounts sqeaking BAD in cold...
 
I installed new shocks/struts along with new mounts this summer and used the Meyle ones. My front strut mounts are being extremely noisy in the cold. They squeak badly. It sounds like a rubber squeaking sound. Its driving me insane! Any ideas??

dsblk93gt 11-09-2012 01:37 PM

Nobody?????

cobra989 11-09-2012 01:48 PM

Completly unrelated vehicle but my old saab used to do that and it was the control arm bushings... might check those?

Sent from my DROID4 using Bimmer App

ELCID86 12-22-2012 04:28 PM

I have a similar problem. Did you ever find the problem/solution? Some are recommending lube of the strut bearing.

ecco123 12-26-2012 02:40 PM

The same with me.

I put new Bilstein HD shocks and struts and ordered Meyle HD as I had heard them to be the most durable mounts. For the first week or so they didn't make any noise.

Then they started to squeak more and more. I took it to the guy that installed them, put some grease and stayed quiet for another two weeks but today they started making the same noise again. It seems to be worse when it's cold.

Here's a guy with the same problem: http://forums.bimmerforums.com/forum...php?p=25581356

I wonder if we should make a claim to either our own distributor or Meyle itself as this seems to have become a common problem in the last months. Maybe a bad batch??

Mango 12-26-2012 03:47 PM

I have this problem with my mounts as well even though i stuffed them with grease.

ecco123 12-26-2012 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by E46Mango (Post 15008335)
I have this problem with my mounts as well even though i stuffed them with grease.

Are yours Meyle as well? Did you buy them recently?

Mango 12-26-2012 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by ecco123 (Post 15008398)
Are yours Meyle as well? Did you buy them recently?

I would not have commented the way I did if mine were not Meyle. Yes they are Meyle. I installed them in 2010 and they have 30,000 miles on them.

ELCID86 12-27-2012 07:02 AM

I've been out of town. my 20 YO has the mission to by lithium grease today so we can see if that works. I do suspect the Meyles (well, just one as of now). Not sure where to start with asking for a refund, etc. And hate the thought of removing/replacing the struts--what a pain. Hats off to echo46 in the bimmerforum post. He must have it down to a science!


All times are GMT -5. The time now is 03:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use