E46Fanatics

E46Fanatics (http://forum.e46fanatics.com/index.php)
-   General E46 Forum (http://forum.e46fanatics.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Trunk access (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=957901)

samson 11-26-2012 12:42 PM

Trunk access
 
So every method of entering the trunk in my car has failed except with the physical use of turning the lock.

Question. Is the trunk button near the license plate tied to the same wiring from the wire loom headed to the front of the car? I'm trying to figure out if I have a wiring problem or electronic latch problem.

Thanks!

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App

samson 11-26-2012 06:10 PM

Anyone?

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App

WDE46 11-26-2012 06:36 PM

You need to check out the wiring that is bundled near the trunk hinges. It may be obviously broken, but it could also be broken inside the insulation. Check fuses first.

samson 11-26-2012 06:58 PM

For what it's worth, the latch sounded like a toy with dying batteries before it failed completely. It began to get weaker and weaker.

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App

samson 11-29-2012 03:44 PM

Bump

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App

fernando629 11-29-2012 03:47 PM

Quote:

Originally Posted by samson (Post 14928664)
For what it's worth, the latch sounded like a toy with dying batteries before it failed completely. It began to get weaker and weaker.

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App

Happened to mine as well, when it stopped working you could only hear a very soft noise.

Bought a used one from ebay for about $26 shipped. It was very easy to change and no more issues :woot:

WDE46 11-29-2012 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by samson (Post 14937931)
Bump

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App

Maybe the latch solenoid broke.

http://www.ecstuning.com/Search/51247840617/ES92216/

fernando629 11-29-2012 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by WDE46 (Post 14937950)

This is the part I replaced

samson 02-12-2013 12:39 AM

Quote:

Originally Posted by fernando629 (Post 14937959)
This is the part I replaced

This part fixed my problem, thank you!!

Sent from my SCH-I535 using Bimmer App


All times are GMT -5. The time now is 09:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use