E46Fanatics

E46Fanatics (http://forum.e46fanatics.com/index.php)
-   General E46 Forum (http://forum.e46fanatics.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   New fuel pump died in 2 days. (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966154)

bmwci323 01-17-2013 02:51 PM

New fuel pump died in 2 days.
 
Could there be any reason for this happening?
Was it just by luck , the pump was defective? Or is there any possibility of a different issue. The fuse and relay was switched around just for the heck of it.

I could also tap the pump to get it to work again.. But now, finnaly, it will not turn on.

Ideas?

Mango 01-17-2013 03:06 PM

That's certainly odd. What happened to the old fuel pump? Try that one? or it failed too? What brand?

Zell 01-17-2013 03:29 PM

Hey, it's rare but I mean it can happen.

Send it back for a new one. Yuck, I bet that'll be a messy, sketchy smelling box :P Clean it out with brake clean good!

scottjoh 01-17-2013 05:05 PM

Is it really a failure of the fuel pump or is the fuel pump relay bad?

flashmeow 01-17-2013 06:54 PM

yeah check the relay and the fuse first.

DOB2009 01-17-2013 06:54 PM

That sucks man, try to replace it and get a refund together.

bmwci323 01-19-2013 12:36 AM

Yeah, I got a new one in aswell..
First start with the new pump was rough.. The car sounded off.
My car was sluggish when accelerating, basically a fuel starvation issue..

When i tested the volts to the pump I was reading 10.5 , wasn't sure if that was correct.

It feels like this pump will die out again aswell.

Any ideas?
Relay? I changed them around and it didn't seem to make a difference. Although, I never figured which one was which.

Fuse, I also changed over.

I just don't get it

jonesenberg 01-19-2013 02:36 AM

Badly clogged fuel filter? Mileage?

Solidjake 01-19-2013 06:32 AM

What brand is the pump?

bmwci323 01-19-2013 11:37 AM

Siemens VDO.

I replaced the fuel filter 8000miles ago.
Car has 98000 miles

bmwci323 01-19-2013 12:42 PM

Well..
Now that I had a clear mind, I ran my car this morning.
As soon as u started it, I knew It was misfiring, plugged in the scanner.. Misfire cylinder 1.

As it turns out, yes of course my pump needed replacement, and it just so happened a misfire occurred un related which led me back to a pump issue , yet again.

I will do some pulling and proding later this afternoon.


All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use