View Single Post
Old 02-18-2010, 01:21 PM   #8
delmarco
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: Westchester, NY
Posts: 6,331
My Ride: 335xi Deep Sea Blue
Send a message via ICQ to delmarco Send a message via Yahoo to delmarco
Quote:
Originally Posted by Scott87 View Post
Hi Guys.

On my 325ci (2001) when i turn on the rear window de-icer/de-mister thingy my radio goes completely haywire. I lose my signal and all i get is some really weird static/distorted noises. As soon as i turn the rear window heater off, all goes back to perfectly normal. Any one seen this before or know of a solution? I wouldn't know where to begin lol!!

Thanks.
Scott see my DIY for upgrading your radio antenna amplifier.

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=737972

Antennas before 2002 were wired onto the rear windshield and easily clashed with the rear defroster lines AND if your car has rear window tints the installer may have possibly accidentally cut one or two of the antenna lines going into the rear windshield thus weakening your radio reception and messing it up when the defroster is on.

See below:

Quote:
PART FOUR: Updating the Antenna Amplifier

In order to get AM and FM reception you will have to also replace the old 12v powered Antenna Amplifier on your 1998 to 9/2001 E46 with the newer self powered Antenna Amplifier. This MUST be done because the newer Alpine BMW Business CD53 units do not have the capacity to power the old Amplifier Antenna (only the previous Blaupunkt BMW Business CD53 units have the power lead output for the old style Antenna Amplifier). Without this upgrade you will not have very little, if any, AM/FM reception.















__________________

Last edited by delmarco; 02-18-2010 at 01:28 PM.
delmarco is offline   Reply With Quote