View Single Post
Old 04-06-2011, 12:09 PM   #1
dmax
Registered User
 
dmax's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NJ
Posts: 22,859
My Ride: '99 328i 1.04646 mu
3 left side speakers not working

My left rear bass in parcel shelf and my bass and tweeter in my driver's door don't work.

I've checked connections and fuses...

When I was inside the door, with the radio on, I could wiggle the bass speaker connection and it would come on. Turn off the radio, turn it back on, speaker wouldn't work again. I could keep doing this and always get the speaker to come on, but when the radio is cycled off and on, it doesn't come back on.

I've cleaned and checked every connection, including from the amp, radio, and in the door loom...though my 'checking' was just visual.

I really don't want to start ripping wires apart to see which one failed as there must be about 30 in the bundle from the amp.

So...first, do speakers just go bad and might they go bad like by drivers door bass?

I've heard the amp sends single separately to different speakers, so I'm suspecting that. Any chance of any local NJ person maybe trusting me enough to swap amps to see if that might be it? If you do, I'll promise to tell you everything I see wrong on your car in return for the favor?

Anyway, asking in General first to see if there's troubleshooting I can do. I'm not so swift with multimeter yet...maybe a link to multimeter training? Tips on testing/identifying pins from amp?

Do I have to have Delmarco's wife hold up a sign for me? Maybe that female fanatic that posted that nood photo would hold up the sign...that'd be sure to help!

Doug
__________________


Performing at the Comedy Cove--595 Morris Ave. Springfield NJ reservations 973 376-3840

A recent set Skip to 1:30

Last edited by dmax; 04-06-2011 at 12:10 PM.
dmax is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.