View Single Post
Old 10-24-2012, 05:24 PM   #1
jared_wiesner
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ontario Canada
Posts: 678
My Ride: 1999 328i
HELP! Screwed up Adaptations *SOLVED*

So I was just in the car using INPA to double check that I had no extra codes after I replaced my camshafts with Shrick 264/252's two weeks ago. Besides the two for my disconnected 02 sensors there was nothing else in the system. While the car was running I accidentally and stupidly hit the F7 key to clear adaptations. Now the car won't hold an idle and surges to 2500 and down to 1000 every 2 seconds. I've tried clearing adaptations with the car off, sitting with the car in the run position to relearn throttle position, clearing adaptations, then codes, then sitting in the run position before restarting. I even re-flashed my Epic Tune in hopes that it would help. The car has been running fine for weeks with the Schrick cams and its only now that it seems to be unable to hold an idle. I did not reset adaptations after installing the cams though. I took it for a drive for a few miles and the thing is touchy as hell, you just touch the gas and it lurches forward and it doesn't seem to get better as it drives along.

Anyone who thinks they can help, your input is welcome, I'm at a loss.
__________________

Check out my band - The Marked

1999 BMW 328i (Daily Driver) - m54b30 intake manifold, ebay headers, Rebirth Motorsports CAI, Rogue Engineering underive pulleys, Epic Motorsports Remote Dyno Tune, Custom 3 inch exhaust with Burns Merge, Schrick 264/248 Cams
1967 Buick Skylark - 430 Buick Big Block Swap.

Last edited by jared_wiesner; 10-24-2012 at 08:33 PM.
jared_wiesner is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.