View Single Post
Old 11-14-2012, 11:37 AM   #4681
trj
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Denver
Posts: 2,924
My Ride: 325Ci
Quote:
Originally Posted by DenverSooner View Post
CCV, OFHG, VCG all replaced in the past 9 months and are working fine. No leaks anywhere. My assumption is that I am burning oil due to using Mobil 5w-30...another member had the same issue and after using spec oil (ie Castrol 05-30) his problem went away. I'm going to switch back to Castrol and see if I still have the same issue. I can help with the CCV/OFHG when you are ready, if you need.
Yah, most probably because you are using the unapproved oil. Just switch to castrol edge 0w30 or Mobil 1 0w40 and see if you still loose oil. Or take it to dealership for $80 oil change. It comes almost to that total anyway with filter and your time.

Thanks for the offer on helping me out man. I have a DISA bolt stripped, thats what has been stopping me from getting anywhere near the OFHG and CCV. Once I get that out I will contact you. Also, I might have to borrow your driveway, no garage in my apartment complex and people look at me weird when I am working on the car in the parking lot. Happened when I did the oil change and fuel filter change a couple of weeks ago, lol

I have a lot of parts to replace but the lack of place and tools are holding me. FCABs, RTABs, RSMs, CCV, OFHG, belts, exhaust CPS, intake boots, etc.. etc.. etc.. My girlfriend is already mad at me because of the parts laying around in our apartment. She says, why do you buy it if you are not going to replace them.

I was finally able to change the fuel filter last week. At least one thing is off the Checklist.
__________________
trj is offline   Reply With Quote