E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > New Member Introductions

New Member Introductions
New members check-in, introduce yourselves, and post a picture of your BMW here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-30-2012, 04:41 PM   #1
mayhemmike
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Highland Illinois
Posts: 7
My Ride: 330ci
New member

Hi, my names mike and im not really new to this. I have been reading these forums for the last 6 months. But now i have a problem. 3 days ago there was a bad storm in the area with hail. I wanted to get my 330ci under a car wash to protect it. Getting there i drove through some deep water. Now the service engine light is on. The electric blowing fan will not kick on unless i turn ac on. The flat tire sensor keeps going on. All the lights are fogged up. It overheats since the fan wont run. Im wondering if i should turn it into insurance or try fixing it myself. If you could point me to the right forum that would be great.
mayhemmike is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-30-2012, 04:44 PM   #2
peytonracer4
:D
 
peytonracer4's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Valparaiso, IN
Posts: 6,689
My Ride: '00 328i
Get the codes read.
Electric fan or fan clutch? Either could've taken a dump. Your alternator could've also gotten wet causing electrical issues.
__________________
choose to click or forever hold your peace ;)
peytonracer4 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:47 PM   #3
mayhemmike
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Highland Illinois
Posts: 7
My Ride: 330ci
Water came over the hood. Probably 2 foot deep water. Hit it at 20 mph. The fan is my biggest worry. But long term damage is also a concern. I bought car used with a power train warranty. I believe there was a drive train warranty too. I need help im a small bussiness owner and i drive allot. And no water got into intake btw.
mayhemmike is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:50 PM   #4
mayhemmike
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Highland Illinois
Posts: 7
My Ride: 330ci
Electric fan... been doing test all day on it. It spools up when thermostat was unplugged and ac was on. Would not do its diagnostic run which its supose to do
mayhemmike is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 04:54 PM   #5
mayhemmike
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Highland Illinois
Posts: 7
My Ride: 330ci
And water was up in frame. Missing one of jack point things. Sorry idk techinical term

Sent from my GT-P3113 using Bimmer App
mayhemmike is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 12:50 AM   #6
peytonracer4
:D
 
peytonracer4's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Valparaiso, IN
Posts: 6,689
My Ride: '00 328i
Get your alternator checked.
__________________
choose to click or forever hold your peace ;)
peytonracer4 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 11:25 AM   #7
Solidjake
Zero. Leaks.
 
Solidjake's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 23,042
My Ride: 2002 330i
ouch, sounds bad. +1 on the alternator. You might have to replace a few of the electrical components worst case.
Solidjake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use