E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > BMW Regional Forums > Regional Forums > Australia

Australia
Check out other E46Fanatics members rides in the Enthusist Directory!

If you don't have your garage setup, sign up today HERE

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-01-2012, 09:09 PM   #1
zha50
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: S.E Melbourne, VIC
Posts: 189
My Ride: '04 325ci 5MT
Cold start squeak

Hi Guys,

Gonna try the AU forum first since General is usually rather harsh and search results haven't netted something similar.

Car recently started developing a cold start squeak. Only happens for about 1s during the initial crank and start. The sound only appears during the first second of a start.

Doesn't happen for the rest of the day either, only on the morning start.

Hard to reproduce once it happens in the morning. Even turning it off then back on straight away, the next start is squeak free.

I have attached a video, not sure if it helps. Wondering if its belts / pulleys or the tensioners.



Thanks!
__________________


'04 325ci M-sport 5MT
- Bone stock -
zha50 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 10-01-2012, 09:18 PM   #2
Jall
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, AUS
Posts: 1,000
My Ride: 328Ci
Belts and tensioner pulley and idle pulley off the top of my head, haven't watched the video...

Pull the belts off and check for play/noises.

Sent from my GT-I9300 using Bimmer App
__________________

Last edited by Jall; 10-01-2012 at 09:19 PM.
Jall is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use