E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-12-2012, 06:12 PM   #1
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
New e46 Owner: Airbag light wont clear, Hesitation Under 2k RPM

Hello,
Just bought an e46 and have some questions.
First some info about the car:
1999 e46 328i 193k miles

The air bag light is on and i cant get it to clear, I have a R5/SRS and ive plugged it in to the 20pin connector under the hood. It reads codes just fine.

It shows the following codes:
Table 02
Codes: 01,18,03

Ive tried to clear them with no luck. Ive even created new codes on purpose by disconnecting the entire pass seat harness... That gave me new codes 11 and 6. After reconnecting i tried to clear again with no luck.

Ive also removed the center console and checked the connection on the SRS module, removed it, reconnected it. No go.

Any ideas?

I assume 01 is from when the previous owner had the door off for a repair. 03 because the battery was at a low voltage and 18 because of the occupancy mat.

I performed the bypass on the mat thinking it may be preventing me from clearing all the codes? No luck...



The hesitation problem is under load from 1.2k-2k RPMS in any gear while under load.

So far ive replaced the following:
Plugs
lower intake boot
Vac line to the valve cover from oil thingy
Vac line to the SAS that was cracked
Air filter (also cleaned the maf and looked at the TB)

Any ideas on that one???

Last edited by Nerdy46; 11-12-2012 at 06:16 PM.
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 11-12-2012, 10:13 PM   #2
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Any ideas??? I have alot of parts on the way for PM. If there is something im missing let me know....



Really need the airbags straitened out for inspection.
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 11:20 PM   #3
haurelio
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: New Jersey
Posts: 1,039
My Ride: 2001 bmw 325i
it might be the belt tensioner.. try removing the yellow clip under the seat for a few minutes. clear codes again..report back
__________________
Contact me if you need to unlock your phone.

Also can code your car
haurelio is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 11:44 PM   #4
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Already disconnected and reconnected seat wiring
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 01:43 AM   #5
Megalocnus
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,975
My Ride: 05 330i ZHP/MT
I didn't understand, were you able to clear the 02 11 code?
Megalocnus is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 02:01 AM   #6
honeybee
Banned User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
after all these you try, this problem still do not solved?
honeybee is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 02:22 AM   #7
jcjdavis1
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Paisley Scotland
Posts: 158
My Ride: 323ise 1999 saloon
Hi. I don't see you mentioning that you checked the Airbag fuse. Jim
__________________
The older I get the wrong bit gets stiff!!
jcjdavis1 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 02:34 AM   #8
FastCHAZ
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: Inland Empire - CA
Posts: 197
My Ride: 02 325ci
bro have you ever simply checked for a blown fuse? my airbag light was on for 1 year
before I changed mine.
__________________
FastCHAZ is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 07:58 AM   #9
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
I have visually inspected fuse 11 but have not put a multi meter to it. Are there any other fuses that are associated with the Srs system?
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 04:53 PM   #10
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Any more ideas?
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 05:23 PM   #11
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Just checked all fuses with a multimeter and they were all good.
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 09:23 PM   #12
silvrXI
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Dallas
Posts: 64
My Ride: E46(x2)&E36/7M&YZFR6
FOR YOUR HESITATION: replace "suckimg jet pump" for vacuum control,( not the one in the gas tank) replace vanos seals, clear adaptations...
__________________
silvrXI is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:16 PM   #13
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
I already plan on replacing the disa oring and checking the valve. I guess vanos seals will be next.
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:59 PM   #14
Barneyhyphen
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Nashville, Tn
Posts: 277
My Ride: 2004 M3 Convertible
Check the VANOS solenoid(s) as well, for correct operation.

BH
Barneyhyphen is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 12:16 AM   #15
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Thoughts on srs issue?
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 12:18 AM   #16
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Is there anyway to bench test the module???
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 10:47 PM   #17
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
ttt


Any ideas on testing my module?

Last edited by Nerdy46; 11-15-2012 at 10:48 PM.
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 10:58 AM   #18
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
:/
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 11:13 AM   #19
dknightd
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: upstate NY
Posts: 982
My Ride: 2002 330 cic
If you can't sort it out yourself, or through search, you might need to hire a professional.
dknightd is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 11:27 AM   #20
Nerdy46
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 837
My Ride: 328i
Quote:
Originally Posted by dknightd View Post
If you can't sort it out yourself, or through search, you might need to hire a professional.
I fully capable i would just like to know if anyone had a diagram or anything to bench test my module. It sounds like the module is done for. I have a new one on the way.

I just figured there may be someone on here more knowledgeable then me when it comes to electronics trouble shooting
Nerdy46 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use