E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-13-2012, 03:42 AM   #1
dan19
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 8
My Ride: bmw e46
Why are my speakers on one side of my bmw e46 only working??

Why are my speakers on one side of my bmw e46 only working??
dan19 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 12-13-2012, 04:10 AM   #2
PH03NIX46
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Vermont
Posts: 1,122
My Ride: '03 M3


Blast that and blow them back into operating conditions.
__________________
PH03NIX46 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 05:42 AM   #3
scarede46er
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Clemson, SC
Posts: 1,235
My Ride: 2001 BMW 325i ZSP
Amp. Done.
scarede46er is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 06:51 AM   #4
ddombrowski
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: South Florida
Posts: 909
My Ride: 01 330ci 5spd
Send a message via AIM to ddombrowski
Yeah the trunk amp is going out. Mine does the same thing.
__________________
ddombrowski is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 08:16 AM   #5
330iPilot
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dallas, TX
Posts: 577
My Ride: Titanium Silver 330i
Could also be intermittent connections. It may be worth disconnecting plugs and spraying w/contact cleaner to make sure.
330iPilot is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 08:27 AM   #6
Brinkley
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: asheville NC
Posts: 1,502
My Ride: 99 328i, 07 z4 3.0
Indeed. Can't hurt to look into connections before buying new amp.
Brinkley is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:56 AM   #7
ryannel2003
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: New Bern, NC
Posts: 973
My Ride: '04 Cadillac Deville
I would assume you checked the balance control on your headunit first? If so, I'd also be looking into amp.
__________________
ryannel2003 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 10:17 AM   #8
scarede46er
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Clemson, SC
Posts: 1,235
My Ride: 2001 BMW 325i ZSP
Too bad you are in Aussie land. Else I have/had a spare amp.
scarede46er is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 07:32 PM   #9
DBrown
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Posts: 245
My Ride: BMW 325 Ci
If you have the hk setup like mine you have protection circuits, so if there is a short, ie blown speaker or loses wire or metal touching the positive lead it will kick into protection mode and disable some speakers, happened to me when i installed after market speakers. They worked fine and a few weeks later the leads at the back of the speakers were apparently touching the door metal, vibration made them wear through the paint a little and caused a short and before i knew it, only had half my speakers working. Check connections and wires for shorts, check for really blown speakers, cause if they are just a little blown doubt it would cause a serious enough short to kick in to protection mode. If no shorts then looks like its your amp. Maybe deck, but i don't know too much on these bmw decks so i wouldn't quote me on that.
__________________
2001 325 Ci
DBrown is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 08:50 PM   #10
dan19
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 8
My Ride: bmw e46
ah k thanks everyone i installed a sub and amp like a year ago and brought it back to place where i had it installed and they tested the speakers with some tool and said there working and then he said it could be some box in boot that could be stuffed but how can i check ?
dan19 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use