E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 03-09-2010, 09:07 PM   #1
geoff1970
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: jacksonville florida
Posts: 10
My Ride: 02 m3
smg problem

I want to say thank you to everyone who has assisted me in the past. I now have a new issue. My old posts were with the alternater which I fixed. Well since I replaced the alternator I was having issues the car not holding a charge. It seemed like if it was cold outside in the morning my car wouldn't start. So I took the car to advanced auto to have the battery checked. The tech ran a diagnostic on it and it came back ok. Well the issue continued so my buddy told me to check the all the fuses and the relays to see if they were drawing on the battery. I didn't see anything wrong, not to mention I didn't know how to check the relays. I just took them out and put them back in. Well my neighbor is an electrician for the post office and he came and checked to see what I was doing. He suggested that I take the battery to the autoparts store and have them check it out of the car. Sure enough the battery was shot.
I fixed that problem but now I have a new one. The brake light is on. The abs light is on. The circle that looks like a gear with an exclaimation point is lighted up. And the check engine light is on. The worst part is the car is driving like crap. It is shifting real weird. If the car is in auto mode it doesn't want to shift in 1st and 2nd. If it does it takes a while for it to shift. If I drive it with the paddles or the shifter it is 90% better but it still hesitates in 1st and 2nd sometimes.
Can someone assist me before I have to get down on all fours at the dealership. I didn't cross any battery terminals. I put all the fuses back. I put the relays back and checked to see that I didn't bend any pins etc.
geoff1970 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use