E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 05-25-2010, 10:54 AM   #1
driverf
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wichita, KS
Posts: 16
My Ride: 2000 328i
low coolant prevented engine start?

I just wanted to put this out there in case anyone finds him/herself in the same situation as i couldnt find anything similar through a search.

For the last 3-4 days my low coolant light would come on for about a minute then go away. I figured it must be barely below the threshold to trip the light since it went away after a bit. Also the temperature never went above normal. I figured I'd get some more coolant next time i went to the store. Went to go to work one morning & the car wouldnt start. The gauge cluster lit up and all electronics came on but the the motor would not turn over and there was no ticking sound. I did notice the red (far right) segment of the temp gauge light up when i tried to start it though. Searched the forums & found recommended fixes including need of new key (bad transmitter), bad starter, & bad fuses. I decided to see if topping the coolant would fix the problem. It did. Car now starts fine & everything is back to normal.

The moral of the story is dont be an idiot like me, take care of basic maintenance ASAP.
driverf is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Reply

Tags
coolant, start

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use