E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Suspension & Braking Forum by BimmerWorld

Suspension & Braking Forum by BimmerWorld
Have some questions about suspension or brake setups for your E46 BMW? Get all your answers here!
Sponsored by BimmerWorld

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-19-2010, 07:57 PM   #1
thegetupkidme
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: north carolina
Posts: 67
My Ride: 2004 330ci
Strange issue in large sweeping curves *coilovers*

So I recently did a whole suspension upgrade including fk silverline x's, front and rear sways, fca and bushings, guibo, steering knuckle, rtab, tie rods, and rear shock mounts. I am on 19's and just had the alignment done. The car handles like a dream "except" If I get in a large curve that sweeps to the right (like a on ramp) towards the end of the curve the wheel seems to buckle almost. It feels like it is moving foward and back. This also kicks on the dsc. I dont know if it does it on a left sweeping curve because I havent been on one. Note this is while driving at a fast rate of speed. Normal or even slightly above normal speed for the ramp does not cause this. As a side note we did all of the suspension except for the tie rods to begin with. After doing this i did not have this problem. Only after installing the tie rods did it start. It was really bad before I got the alignment. But it has not gone away completley even after the alignment. Any idea?
__________________
thegetupkidme is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use