E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 165 votes, 4.98 average.
Old 10-07-2010, 09:43 PM   #221
TRBOVNM
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Maryland
Posts: 436
My Ride: 04 330 CI/04 Cobra
Send a message via AIM to TRBOVNM
thanks for the heads up. not too worried about it. installed enough double din units and work on cars daily. I have a buddy detailing the car monday, so if I need an extra hand, he will be there.
TRBOVNM is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 01:03 AM   #222
Honro
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Canberra, Australia
Posts: 188
My Ride: M3 E46
Hi,

Ive read a number of posts online about the Dynavin Unit. Today I received mine, and attempted to install it.

However, ive come to a problem. On the side of my original unit (the Harman Kardon 7inch) it has two plugs that look like the below images;








Is there an alternate cable / adapter that I can buy or do I need the 5M Fakra harness? This is the harness that I received with my unit which obviously doesn't fit;



Please Help!
Thankyou all!
Honro is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 01:47 AM   #223
ZZen330
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Canada
Posts: 1,141
My Ride: 2002 330Ci
Honro -wow, it appears that those are the telephone type wiring and they go directly into the headunit. What headunit exactly to you have? Pics of the front? What manufacturer and model number of that headunit? I don't think North America ever got that unit.
ZZen330 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 02:18 AM   #224
Quenotte
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: France
Posts: 58
My Ride: E46
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
I hear you....I will pass it on.
Thank you Jeff!
Quenotte is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 09:03 AM   #225
Str8down
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Jax, FL
Posts: 132
My Ride: E46 M3
Honro,

Yes if you have factory NAV, you need the Fakra 5m harness. With the Fakra, you will not use your factory plugs in that pic, nor will you use that harness that came with the Dynavin.
Str8down is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 09:07 AM   #226
WRX2BIMA
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Somers, CT
Posts: 148
My Ride: 04 M3, 02 330XI
so is the dynavin overall easier to install than say a alpine double din?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

My Cars:
-2005 Range Rover
-2004 M3 Modded Heavy
WRX2BIMA is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 09:14 AM   #227
TRBOVNM
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Maryland
Posts: 436
My Ride: 04 330 CI/04 Cobra
Send a message via AIM to TRBOVNM
Quote:
Originally Posted by WRX2BIMA View Post
so is the dynavin overall easier to install than say a alpine double din?
yes. the dynavin would be easier than any double din. the problem is the AC controls and ducting. for a double din unit you have to cut into the factory ducting and do some minor fabrication to fit the unit.

i think dynavin has a side view pic on their site and there is probably one on here somewhere as well. it is basically a single din like factory, but has the double din face. so it is almost just a drop in unit aside from your typical wiring for an aftermarket setup
TRBOVNM is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 09:35 AM   #228
Honro
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Canberra, Australia
Posts: 188
My Ride: M3 E46
Quote:
Originally Posted by Str8down View Post
Honro,

Yes if you have factory NAV, you need the Fakra 5m harness. With the Fakra, you will not use your factory plugs in that pic, nor will you use that harness that came with the Dynavin.
Well as far as i know i dont have the factory NAV - if i do, there is no option to use it...

All i have is the factory double DIN head deck that came with the vehicle.

Jezz i hope that makes sense. Im assuming the Fakra runs from somewhere in the boot/trunk to the head deck, if so, where in the boot can i look for the amp?

Sorry for the newbie questions, just wanna be 100% sure.

Ty!!
Honro is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 09:42 AM   #229
Str8down
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Jax, FL
Posts: 132
My Ride: E46 M3
Oh, I have never seen that head unit, from the side, it looks like factory NAV. Anyway, probably the same issue though, since you don't have connectors to hook the Dynavin to stock wiring. The Amp is in the trunk on the drivers side. You have to remove that carpeting/panel. Once you do, see if the amp has a big square block connector that would accept "flat" pins. If so, then the Fakra 5M would probably be what you need.
Str8down is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 10:16 AM   #230
immigrant
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 563
My Ride: 2001 BMW 330CI
Send a message via MSN to immigrant
Hey guys. Can someone help me run igo 8.3 in 800_480? Or better yet run IGo Primo on that same resolution? I am good with computers, but i dont know where to find the appropriate files.
immigrant is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 10:48 AM   #231
TRBOVNM
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Maryland
Posts: 436
My Ride: 04 330 CI/04 Cobra
Send a message via AIM to TRBOVNM
immigrant,

search the other dynavin thread by jeff. darkoz had a lot of info in there
TRBOVNM is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 11:03 AM   #232
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,728
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by Honro View Post
Well as far as i know i dont have the factory NAV - if i do, there is no option to use it...

All i have is the factory double DIN head deck that came with the vehicle.

Jezz i hope that makes sense. Im assuming the Fakra runs from somewhere in the boot/trunk to the head deck, if so, where in the boot can i look for the amp?

Sorry for the newbie questions, just wanna be 100% sure.

Ty!!
Well.....thats not a newbie question as I dont think any of us have seen that head unit before! Looks the same as our Nav setup here in the US however, so following the above advice, take a look in the trunk and see what the plug looks like back there, you will likely need the fakra cable. Maybe take a pic and post it here for us.

by the way, I tried to return your email and it bounced back??
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 10-08-2010 at 11:19 AM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 12:39 PM   #233
WRX2BIMA
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Somers, CT
Posts: 148
My Ride: 04 M3, 02 330XI
so i didnt find all the info i needed.. im gonna run quite a nice setup.. including JL Amp and JL Subs.. is there subwoofer control with this unit? i know there is a subwoofer output, but is their individual control over the sub level?

Honro - i dont appreciate you flicking us off (giving us the bird) in that picture haha.. kiding
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

My Cars:
-2005 Range Rover
-2004 M3 Modded Heavy

Last edited by WRX2BIMA; 10-08-2010 at 12:41 PM.
WRX2BIMA is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 12:51 PM   #234
laureynsr
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palmyra, NJ
Posts: 57
My Ride: 2005 330i ZHP
Hi Honro,

That looks just like the 16:9 7" BMW Navigation display. I just removed mine about a month ago. If it does not function either the CPU-DVD is dead or you have nonavigation DVD in the CPU (should be in trunk/boot). In any case, you will most likely need the 5m_Fakra cable. You can order it from here: http://www.cardvdkit.com/index.php?m...roducts_id=156.

You will also need a 15m antenna extension cable like this: http://www.amazon.com/Metra-44-EC204.../ref=pd_cp_e_3.

You have any questions, let me know.

Ray
__________________
2005 330i ZHP Imola Red Steptronic
Engine: K&N CAI, K&N Oil filter.
Interior: Carbon Fiber over aluminium pedals
Lights: Bi Xeonon, clear corners, clear sides
ICE: Dyanvin DVN-E46 v5, w/HK 12 speaker, Infinity Baselink and Proclip 5v iPhone mount.



"Imagination is more important than knowledge, for knowledge is limited while imagination embraces the entire world." Albert Einstein
laureynsr is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 12:54 PM   #235
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,728
My Ride: BMW
I have them in stock now..... and the antenna extensions are now included.

Hey Ray....your sig says Dynavin V4.....dont you have a V5
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 10-08-2010 at 01:00 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 12:58 PM   #236
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,728
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by WRX2BIMA View Post
so i didnt find all the info i needed.. im gonna run quite a nice setup.. including JL Amp and JL Subs.. is there subwoofer control with this unit? i know there is a subwoofer output, but is their individual control over the sub level?
No the sub RCA out is a non fading non adjustable output. I have mine hooked to a sub control knob.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 01:22 PM   #237
BrutaL
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: City Life
Posts: 228
My Ride: E46
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
it only takes 3 hands.....

Did mine with 1.5 hands.

Last edited by BrutaL; 10-08-2010 at 01:36 PM.
BrutaL is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 04:15 PM   #238
immigrant
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 563
My Ride: 2001 BMW 330CI
Send a message via MSN to immigrant
Hey Darkoz give me a hand man. I got primo all running with 800X460 Resolution however when i load the maps and try to start it it says outdated maps please contact dealer and then quits. I am using the maps from the Igo software that came with dynavin.
immigrant is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 04:16 PM   #239
Str8down
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Jax, FL
Posts: 132
My Ride: E46 M3
Jeff,

Got mine installed today, only took about 2hrs including running the fakra, which was the hardest part. I am loving it but have 2 issues, 1 major, 1 minor.

The major one is, I bought this unit to stream slacker via Bluetooth, which works great, but if you switch to navi while using Bluetooth, it switches to radio. That is totally unacceptable.

The minor thing is the clock, it displays in G.I. Joe time. Is there any way to switch to 12 hour clock?
Str8down is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 04:27 PM   #240
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,728
My Ride: BMW
haha...GI Joe time.....nope sorry, I dont know why but for some reason the V5 is 24 hour only, ill ask dynavin if that is something that is set in stone....

I asked Dynavin about the bluetooth/Nav deal and basically I have bad news for you....its a hardware limitation, the bluetooth overrides all other functions (which makes sense, it is a phone system after all). But because of this you cant leave the bluetooth streaming function and have it continue to operate and thats exactly what going to Nav does...I realize that the other audio functions operate while in nav mode but they are running off a different piece of hardware and dont have the override function of the bluetooth. In the couple times where I have been in a situation where I need to use the nav and I want to continue to "stream" I just plug into the aux in or the ipod plug for a hard connection....not perfect but its a lot better that no streaming and no aux in on the factory system!

Just looked back at your order....no aux in plug....what kind of phone are you streaming from...
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 10-08-2010 at 05:45 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use