E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-08-2010, 02:12 PM   #1
McBeth
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Slovenia
Posts: 5
My Ride: e46 325ci
318i ignition problem

Hi,

new here, and I have a strange problem on ignition.
The car is 318i, sedan, 2002, FL, and the problem:
When I turn the igniton on, the engine starts, but it revs under 600rpm and it seems like there is no fuel, it coughs, and then the engine stops. But when I turn the key for the second time in starts as there were nothing wrong.
The car was at the BMW servece many times, the computer reads no errors and we changed:
all ignition coils
fuel pump
reley in connection with the fuel
MAF
fuel filter

Batery was checked, and the car doesn't have any other problems and this one seems to happen more often, almost every day now.
The next thing that BMW guys said could be the ploblem is the servo motor in the cylinder head (n. 9).

Could that be the reason for this?

I've searched the forum and couldn't find anyone with the same problem.

Last edited by McBeth; 09-11-2010 at 11:55 PM.
McBeth is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-11-2010, 11:55 PM   #2
McBeth
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Slovenia
Posts: 5
My Ride: e46 325ci
Anyone?
McBeth is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2010, 06:14 PM   #3
McBeth
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Slovenia
Posts: 5
My Ride: e46 325ci
I guess no one!
McBeth is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2010, 07:01 PM   #4
Bmwe462002
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: uk
Posts: 1
My Ride: Bmw e60
Smile Servo Motor

Hi i have an servomotor if you are intrested email me at riz8591@hotmail.com it has come off an e46 n42 engine.
Bmwe462002 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
318i, ignition, problem, start

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use