E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 132 votes, 4.97 average.
Old 12-21-2010, 10:06 PM   #1081
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,698
My Ride: BMW
You guys are mixing up v1-v4 and v5 again.....
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 10:09 PM   #1082
Darkoz
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Australia
Posts: 3,306
My Ride: E46 325Ci
Quote:
Originally Posted by nunnink23 View Post
Yeah but let's say I'm in folder A. Listening to song B. Then I want to go to folder F but just open the folder so I can browse thru the songs and pick one for the next song to play, but the annoying thing is as soon as I click on folder F. A song automatically starts playing out of that folder.

This is why I want to get wolfncu setup and see how I like it.
Unless Dynavin changed it in the V5 but with the V4 you can scroll through as many folders and songs you want to choose whichever song you want to play next

**** Oops too slow, so Jeff is that another useful feature that Dynavin have removed with the V5?
__________________

Last edited by Darkoz; 12-21-2010 at 10:10 PM.
Darkoz is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 10:13 PM   #1083
nunnink23
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: connecticut
Posts: 17
My Ride: 05 zcp m3
Nope, not on the v5, unless there's a setting I don't know about, or a certain way you can put the files on the usb stick. But as far as I've tested, it doesn't allow you to scroll. I will play with it again tomorrow though.
nunnink23 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 10:17 PM   #1084
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,698
My Ride: BMW
The USB was better on the earlier Dynavins but they had a VERY low folder limit of 196. On the V5 dynavins there is no limit but the browsing is limited to 2 layers so you cant do artist>album>song.....you can only do album>song or artist>song. Ones step forward.....one step back....

There is no size limit that I know of.....the earlier mention of 32gb was me and another guy comparing notes on why certain USBs needed to be unplugged and plugged back in to "reinitialize". We werent saying it was a limitation. We dont know why a couple of USBs would do this and the rest not, that is what we were trying to figure out.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 10:19 PM   #1085
nunnink23
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: connecticut
Posts: 17
My Ride: 05 zcp m3
Lol "jeffb325@dynavinsolutions will answer your questions" hahahah.... I can't imagine you having to deal with 20 or 30 me's all day. Lots of questions. I just want to know this unit inside and out and back to front and use all its possible features.
nunnink23 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 10:25 PM   #1086
Artful Codger
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney - Australia
Posts: 74
My Ride: 2002 330ci Cabriolet
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
The USB was better on the earlier Dynavins but they had a VERY low folder limit of 196. On the V5 dynavins there is no limit but the browsing is limited to 2 layers so you cant do artist>album>song.....you can only do album>song or artist>song. Ones step forward.....one step back....

There is no size limit that I know of.....the earlier mention of 32gb was me and another guy comparing notes on why certain USBs needed to be unplugged and plugged back in to "reinitialize". We werent saying it was a limitation. We dont know why a couple of USBs would do this and the rest not, that is what we were trying to figure out.
Yeah, I'm still trying to work it out but I bought a 16GB drive and it works albeit slow to register all the files but that is a known limitation...approx 3 mins to register 1200 songs....

Someone earlier mentioned the google site search function and yes I was using the dedicated site search only, but it seems Jeff and I are the only ones seeing the 'no support file' error.

Gotta go pick up the car from the workshop...just a checkup before taking off on holidays...I'm sure they're going to want to know all about the 'vin...
Artful Codger is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 08:12 AM   #1087
juslookin
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: yonkers
Posts: 1,020
My Ride: 05 330ci ZHP
What else can you use the usb/flash drive connection for? Can you store movies and tv shows on a flash drive and watch in the dynavin?
juslookin is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 01:11 PM   #1088
AtodahK
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: NY
Posts: 336
My Ride: M 1.5
Quote:
Originally Posted by juslookin View Post
What else can you use the usb/flash drive connection for? Can you store movies and tv shows on a flash drive and watch in the dynavin?
yes
__________________
AtodahK is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 04:42 PM   #1089
95seriesbmw
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Hickory, NC
Posts: 89
My Ride: BMW X5, BMW M3
Is anyone wondering like me as to why they cant make an update that will allow track change while in nav considering the FM presets can be changed. I mean its like the possibility is there but they didnt add it for those modes yet. Its aggervating that you have to back out of nav then change then back to nav anytime you want to change songs.

Also wondering why they didnt make the USB and CD player screens look like and function like the orange screens? The usb and cd menus look terrible. I think i seen pix of the earlier versions that have nicer looking layouts for those. It seems like some simple fixes to such oversights, I would think they could make these changes and make and make a huge improvement to the unit. Also ipod function i could be better but i perfer usb anyway. just wish one of the two were good.
__________________
95seriesbmw is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 04:47 PM   #1090
nunnink23
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: connecticut
Posts: 17
My Ride: 05 zcp m3
I believe because dynavin outsourced a lot the components of this unit, therfore each has its own layout which is only designed for the dynavins screen size. This is just my guess. For sure the radio/nav will be different because there two seperate units... I agree with you, but that's why I'm going to try only using the windows board for everything but radio/bluetooth. And once a new version comes out that I feel is worth upgrading too then ill sell my unit to somebody who wants one that's already all tweaked and set up with primo and all the cool applications on it, and buy the new one. Its the curse of buying any technology lol, within a few months there's always something better!!
nunnink23 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 05:04 PM   #1091
KamPow3r
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Los Angeles
Posts: 827
My Ride: ....
Dynavin Version 4

Hey Jeff and others,

So recently I have been having the same problem and no matter how many times I reboot my iPhone or restart the Dynavin Unit it will always give me the same message when I plug my iPhone in the iPod dock, Battery Power Very Low...



I have tried numerous things to my knowledge and haven't been able to fix it...How does someone fix this???

Thanks and hope you all can help soon!


Also...after I installed my new speakers (better quality and pick up more sound than the HKs) whenever I play a CD in the unit I can hear the radio as well. If it makes sense it's like the radio and the CD are playing at the same time, when it shouldn't be. Is it possible my head unit needs to be replaced? If so, will I be able to get a new one under the manufacturer warranty (since it's only been 5 months)
__________________
"Aerodynamics are for people who cannot build engines..."
- Enzo Ferrari

Last edited by KamPow3r; 12-22-2010 at 05:08 PM.
KamPow3r is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 06:39 PM   #1092
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,698
My Ride: BMW
kp, did you install an amp to go with those speakers? If so the gain is too high on the amp....what you are experiencing is the infamous "radio bleed" from the V1-V4 units. This is what we use the LOCs for. I dont recall if I installed those in your car or not. I think you probably just need a new ipod cord, yours might be damaged, email me and ill get one sent out to you.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 09:23 PM   #1093
KamPow3r
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Los Angeles
Posts: 827
My Ride: ....
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
kp, did you install an amp to go with those speakers? If so the gain is too high on the amp....what you are experiencing is the infamous "radio bleed" from the V1-V4 units. This is what we use the LOCs for. I dont recall if I installed those in your car or not. I think you probably just need a new ipod cord, yours might be damaged, email me and ill get one sent out to you.
Yes I did

I have 300/4 amp going to the speakers and 500/1 amp going to the subwoofers. I don't think we installed LOCs...where do they go so that I can get them in the car?

Ok cool, I'll email you tomorrow while at work...thanks!

Also, what about the CD and FM problem I'm experiencing? Whenever I play a CD in a car you can hear a radio station too
__________________
"Aerodynamics are for people who cannot build engines..."
- Enzo Ferrari
KamPow3r is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 09:34 PM   #1094
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,698
My Ride: BMW
Since you installed an amp you dont need the locs, your amps gain is too high. Turn it down to reduce the radio bleed.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 01:35 AM   #1095
KamPow3r
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Los Angeles
Posts: 827
My Ride: ....
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
Since you installed an amp you dont need the locs, your amps gain is too high. Turn it down to reduce the radio bleed.
What exactly am I turning down on the amp? My amps right now (500/1 and 300/4) are setup exactly like this...

__________________
"Aerodynamics are for people who cannot build engines..."
- Enzo Ferrari
KamPow3r is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 09:16 AM   #1096
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,698
My Ride: BMW
on the front and rear speaker amp, on this amp it is labeled input sensitivity, turn it down some. You want it set as low as possible while still being able to achieve sufficient volume by turning up the dynavins volume.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 10:34 AM   #1097
Str8down
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Jax, FL
Posts: 132
My Ride: E46 M3
Easiest way to set it is this... Turn that "input sens" dial down as low as it will go, then turn your stereo up to max volume. Now slowly turn the "input sens" up until the sound just starts to distort. Done
Str8down is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 10:38 AM   #1098
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,698
My Ride: BMW
^^^this is how its done but in most cases you should turn up the head unit to about 3/4 as most head units will distort at max volume.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 06:22 PM   #1099
KamPow3r
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Los Angeles
Posts: 827
My Ride: ....
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
on the front and rear speaker amp, on this amp it is labeled input sensitivity, turn it down some. You want it set as low as possible while still being able to achieve sufficient volume by turning up the dynavins volume.
Quote:
Originally Posted by Str8down View Post
Easiest way to set it is this... Turn that "input sens" dial down as low as it will go, then turn your stereo up to max volume. Now slowly turn the "input sens" up until the sound just starts to distort. Done
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
^^^this is how its done but in most cases you should turn up the head unit to about 3/4 as most head units will distort at max volume.
Awesome, thanks guys I appreciate the help!
__________________
"Aerodynamics are for people who cannot build engines..."
- Enzo Ferrari
KamPow3r is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 08:59 PM   #1100
toddkageals
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Roanoke
Posts: 779
My Ride: 2008 335i sport/prem
Guys,

Still trying to get everything setup and working right on my V5. For the most part everything is working now and I have things setup the way I want. I now have a new problem.....I can't hear the phone and the person I am calling can't hear me either. The phone is paired and says it is connected during a call as does the Dynavin. It's like it's in mute mode but pressing that button on the screen does not do anything. I have made several calls so I know it works but I can't get it working now. Just as a aside the mute button on the screen does not seem to be mapped correctly on the screen. It only "presses" if you touch it in a certain spot (other places on the button do nothing). Is there a setting on there some where that I screwed up? I can't find a settings menu for Bluetooth phone calls anywhere.

Thanks for the help Todd
toddkageals is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use