E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 172 votes, 4.98 average.
Old 06-22-2011, 03:19 PM   #1821
Arty
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 1,029
My Ride: 1999 328i
There are a couple of vids on youtube, but nothing specifically showing the TMC in detail. Primo 1.2 does support pay TMC in the US over FM. I wonder if it uses something like this RoyalTek USB TMC/GPS. All that would be needed is one of the rear USB ports to be openable as a COM port by the WinCE board. I can't imagine how else they are doing it?
Arty is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2011, 04:38 PM   #1822
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,731
My Ride: BMW
No, on the TMC equipped models the hardware is built in and there is just an antenna plug on the back of the Dynavin unit.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2011, 08:09 PM   #1823
darkmanlfe
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: mars
Posts: 1,599
My Ride: rocket propelled 323
Send a message via AIM to darkmanlfe
Jeff - Does the unit support faster microSD card? meaning, does the speed on loading/navigating functionality vary with different "class" card. I am using a class 2 card.
__________________
Albert Einstein once said - Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
darkmanlfe is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 03:16 AM   #1824
Arty
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 1,029
My Ride: 1999 328i
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
No, on the TMC equipped models the hardware is built in and there is just an antenna plug on the back of the Dynavin unit.
Can you get one? How long would it take?

Does the DVB-T still have that 8 bit green grid overlay?

OR does it look like this now?


Can all the loading splashscreens for things like DVD be changed from BMW to Rover/MG just by changing an image file?
Arty is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 01:22 PM   #1825
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,731
My Ride: BMW
dynavin just changed to a new DVB tuner and I have not messed around with one yet.....so I dont know....ill have to play around with one, I wont be able to receive any stations but I could at least see what the menus look like.

The splash screens are part of the firmware so you can have a BMW logo or a Dynavin logo, but thats it at this point.

Whether I could get you one or not depends on dynavin's availability....
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 02:26 PM   #1826
HellsBells
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Baltimore, MD
Posts: 19
My Ride: 2009 335XI
Was there a firmware upgrade that allows for better ipod controls or is it just for the steering wheel? Ipod controls are pretty spartan...
I guess I am going to have to create more playlists to compensate.

*EDIT* Jeff - I just saw your earlier post about firmware, so I guess not.

Last edited by HellsBells; 06-23-2011 at 02:40 PM.
HellsBells is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 03:33 PM   #1827
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,731
My Ride: BMW
use the remote for ipod control....much better that way. Root button, arrows, and enter button.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 03:37 PM   #1828
HellsBells
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Baltimore, MD
Posts: 19
My Ride: 2009 335XI
OK, I just don't like to have to deal with too many things while i'm driving, besides the remote gets in the way of my texting
HellsBells is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 06:23 PM   #1829
1024m3
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: San Pedro
Posts: 157
My Ride: 04 M3
When I go into the menu from the aux screen ... there is no option to turn on or off the amp? Am I missing something?
__________________
89 Mazda 2200 commuter sold
97 328i sold
97 M3/2 sold
02 X5 sold
08 X5 4.8
04 M3
98 Taurus Beater
1024m3 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 08:06 PM   #1830
Artful Codger
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney - Australia
Posts: 74
My Ride: 2002 330ci Cabriolet
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
yes the newer firmware goes to the source selection screen instead of cycling souces.
Jeff,
Can you point us to the last firmware...to get rid of the cycling mode button...please. I have the 201010 fw btw.
Artful Codger is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 09:29 PM   #1831
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,731
My Ride: BMW
Pretty easy codger....its not posted anywhere public, you need to email "your dealer" and ask....
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 06-23-2011 at 09:30 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 09:48 PM   #1832
azmp1
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Maryland
Posts: 78
My Ride: 01 M3, 03 A4, 08 X5
Jeff you got PM and email. Need help please.

Alex
azmp1 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 10:17 PM   #1833
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,731
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by azmp1 View Post
Jeff you got PM and email. Need help please.

Alex
Replied....
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 08:30 AM   #1834
HellsBells
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Baltimore, MD
Posts: 19
My Ride: 2009 335XI
Quote:
Originally Posted by 1024m3 View Post
When I go into the menu from the aux screen ... there is no option to turn on or off the amp? Am I missing something?
Odd, it should be the last item on the list.
HellsBells is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 08:51 AM   #1835
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,731
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by 1024m3 View Post
When I go into the menu from the aux screen ... there is no option to turn on or off the amp? Am I missing something?
You don't have the correct firmware, contact your dealer.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 10:51 AM   #1836
richyboycaldo
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: san diego
Posts: 890
My Ride: Mx5 300zx 240z 330c
I already have dynavin, what TV tuner can I buy in order to have TV in my car?
richyboycaldo is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 12:52 PM   #1837
darkmanlfe
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: mars
Posts: 1,599
My Ride: rocket propelled 323
Send a message via AIM to darkmanlfe
From the AUX screen, to get into the setting, press and hold 9 in the remote control and you will see the settings.

Quote:
Originally Posted by 1024m3 View Post
When I go into the menu from the aux screen ... there is no option to turn on or off the amp? Am I missing something?
__________________
Albert Einstein once said - Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
darkmanlfe is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 02:01 PM   #1838
certify
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Malaysia
Posts: 948
My Ride: 328i 2000
Dynavin unit uses PAL or NTSC for reverse camera?
certify is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 02:09 PM   #1839
1024m3
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: San Pedro
Posts: 157
My Ride: 04 M3
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
You don't have the correct firmware, contact your dealer.
Thanks Jeff,
Ill give them a shout ... Looks like I have the firmware from November last year and not March but from what Im reading I don't like how the latest firmware changes the IPOD advancing function during NAV ops.
__________________
89 Mazda 2200 commuter sold
97 328i sold
97 M3/2 sold
02 X5 sold
08 X5 4.8
04 M3
98 Taurus Beater
1024m3 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 03:18 PM   #1840
BrutaL
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: City Life
Posts: 228
My Ride: E46
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
Pretty easy codger....its not posted anywhere public, you need to email "your dealer" and ask....
jeff can I have this FW update please. Another very useful FW update.. no more cycling thru sources ...
i'll pm you. tia!


update: FW received and it works. Thanks Jeff.
__________________

Last edited by BrutaL; 06-26-2011 at 02:09 PM.
BrutaL is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use