E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > E46 Xi Forum

E46 Xi Forum
The E46 XI was produced from 01-05 in sedan and touring body styles. Powered by either a 2.5L inline 6 in the 325xi or a 3.0L inline 6 330xi. Discuss all thing about BMW AWD E46 'Xi' here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-27-2011, 12:31 AM   #1
magnumr2
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: akron, oh
Posts: 2
My Ride: 03 325xi
03 325xi throwing catalytic converter code and thermostat code. Need opinions.

Just recently my 325 has been throwing a code that both cats are operating below effiency but there is also a code stating the thermostat is doing the same thing. My thoughts are that because the thermostat is stuck open the car is not getting to operating temp and is running rich which in turn is making the 02 sensors think that the cats aren't doing their job. I hope its the $76 thermostat and not the $350(a piece) cats. Does this reasoning sound valid?

Sent from my PC36100 using Bimmer
magnumr2 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-27-2011, 07:13 AM   #2
Kubica
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Boston
Posts: 4,341
My Ride: 2003 325xi
Post the actual codes. Prob need a therm and 2 o2 sensors.
Kubica is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 11:53 AM   #3
AlpinewhiteXi
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Denver Colorado
Posts: 218
My Ride: 01 325Xi // 86 325e
If your car is getting to temp quickly and staying there it may just be a $15 thermostat temp sensor. Maybe start there and move up.
AlpinewhiteXi is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 01:26 PM   #4
magnumr2
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: akron, oh
Posts: 2
My Ride: 03 325xi
I don't think it is the sensor because it takes awhile for the engine to get to operating temp and it isn't even operating temp its around 175 F.
magnumr2 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 02:14 AM   #5
tour(ing) de pantz
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: Denver, ColoRADo
Posts: 16
My Ride: '03 325xiT
both of these things could be coolant temp sensor related. start there.
tour(ing) de pantz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use