E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-11-2011, 12:50 PM   #1
Scott4uf21
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Florida
Posts: 4
My Ride: 2001 325Ci
Question Loss of electrical things

As I was driving home today, I got out of my 2001 325Ci and when I turned the lights off and took the key out of the ignition the car was still beeping as if the lights were on. When I drove it later I realized that some of the lighting on my dash was not working. The background was fine but the blinkers, fog lights, brights, did not show up. Also I checked my side view mirror and it was stuck in the down position from being in reverse. I tried to manually adjust the mirror, it came up but is stuck in one position and will not move now.

I'm not crazy familiar with these cars, I've changed the brakes myself and did a good job, and can do basic things, I just wondering, besides checking the fuses is there anything else that could have caused these problems? Or has anyone else experienced the same thing?

Only changes i've made was installing HIDs that have worked fine and still work with this issue.

Any help is appreciated
Scott4uf21 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 10-11-2011, 01:08 PM   #2
BMW-North
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: SC or ON
Posts: 344
My Ride: 01ci,03i,03xi,04xi
Try disconnecting the battery for 10 minutes then reconnect.
BMW-North is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 01:17 PM   #3
Tremorz
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: LI, New York
Posts: 260
My Ride: 01 325ci
check if your sunroof works, and check if your radio works, some of the issues you stated seem like its an kbus problem possibly?
__________________

Last edited by Tremorz; 10-11-2011 at 03:13 PM.
Tremorz is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 01:20 PM   #4
Scott4uf21
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Florida
Posts: 4
My Ride: 2001 325Ci
Radio works, ill do the battery disconnection and get back to you guys. Thanks so far. Ill check the sun roof too

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 using Bimmer
Scott4uf21 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 01:26 PM   #5
Scott4uf21
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Florida
Posts: 4
My Ride: 2001 325Ci
Sunroof works....AC does not (just noticed)

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 using Bimmer
Scott4uf21 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 02:10 PM   #6
jgold47
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Imported from Detroit
Posts: 1,254
My Ride: 2004 X5 3.0
k-bus error. Search for K-Bus and you will find a pretty useful thread.
__________________
Religion, Politics, and which oil is the best to use. Three things never to be discussed in polite company...

my about me link
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=791566

jgold47 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 06:14 PM   #7
Scott4uf21
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Florida
Posts: 4
My Ride: 2001 325Ci
So, I drive to school, still no AC, mirror stuck, limited cluster lights and when I drive home everything worked fine. Def a electrical issue. I hope it stays working.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 using Bimmer
Scott4uf21 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 06:26 PM   #8
Jmanscotch
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Colorado Springs
Posts: 2,122
My Ride: makes my pants tight
Just to throw out another option to look into (but probably not your issue); when the batteries go on these, they like to haunt a few electrical functions before they kick the bucket 100%. So, easy/free check of battery to make sure it's not in need of replacement.
__________________
-Jake
2004 325CI - 2003 3.0 Z4 - 1994 325i - 1967 1602 - 2008 328XI - 2009 135i - 2007 Jeep Wrangler - 2014 *Loading*
Jmanscotch is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
beeping, cluster, dash, electrical, mirror

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use