E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-12-2011, 09:29 AM   #1
e46allday
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: California
Posts: 32
My Ride: 01 325ci
Loss power, tranny limp mode?

Ok was driving noticed red battery light on then a loss of power rpm went up but no power. So I pulled over next thing I noticed was that there was no gear selection on display only if I shifted to the steptronic the "S" would appear..during this whole time car still running but couldnt put it in reverse all it did was spike my rpm so I shut of car and tried restarting it but no go everything comes on fine but wont turn over... Checked my fuses #30 was out so I replaced it but still same symptom...i also hear like a humming coming from between motor and dash also when I turn on headlights...humming stays on for about 10-15 second after I remove key...any ideas or similar problems?

Sent from my DROIDX using Bimmer
e46allday is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 12-12-2011, 10:00 AM   #2
CSL323
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Keilor East, VIC
Posts: 900
My Ride: '05 330Cic
Send a message via Skype™ to CSL323
Very interesting... Never heard of such a thing really... When you said red battery light, I imagined alternator...

It could be a number of things... I'd imagine the non-turn over would be starter or maybe battery?

Maybe the battery can't power the vehicle's functions correctly, so the display isn't correctly working? I haven't got a clue in the world.

What have you tried?
__________________

2005 BMW 330Cic Individual
CSL323 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 12:50 PM   #3
CSL323
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Keilor East, VIC
Posts: 900
My Ride: '05 330Cic
Send a message via Skype™ to CSL323
Also — have you seen this at all?

__________________

2005 BMW 330Cic Individual
CSL323 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2011, 02:18 PM   #4
bigmsd
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: wolverhampton
Posts: 2
My Ride: 330ci and 325ci
what is that cog light? i have that light on my dash and no power in 1st or 2nd.
bigmsd is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2011, 05:06 PM   #5
CSL323
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Keilor East, VIC
Posts: 900
My Ride: '05 330Cic
Send a message via Skype™ to CSL323
Quote:
Originally Posted by bigmsd View Post
what is that cog light? i have that light on my dash and no power in 1st or 2nd.
It means transmission failure
__________________

2005 BMW 330Cic Individual
CSL323 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2011, 02:52 PM   #6
locomexicano
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: California
Posts: 46
My Ride: E46 330ci
Send a message via MSN to locomexicano
Dude im having the same problem, what was the issue??? Please help out...
Thanks


Quote:
Originally Posted by e46allday View Post
Ok was driving noticed red battery light on then a loss of power rpm went up but no power. So I pulled over next thing I noticed was that there was no gear selection on display only if I shifted to the steptronic the "S" would appear..during this whole time car still running but couldnt put it in reverse all it did was spike my rpm so I shut of car and tried restarting it but no go everything comes on fine but wont turn over... Checked my fuses #30 was out so I replaced it but still same symptom...i also hear like a humming coming from between motor and dash also when I turn on headlights...humming stays on for about 10-15 second after I remove key...any ideas or similar problems?

Sent from my DROIDX using Bimmer
locomexicano is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use