E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 43 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 12-12-2011, 09:14 AM   #741
BMW Loe
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: FL
Posts: 1,367
My Ride: is dirty
how to adjust size of "car" and zoom settings

insert in sys.text


[map]
3d_scale_carmodel=1 ;(1)
3dcarsizemin=3500 ;(3500)
3dcarsizemax=8000 ;(8000)
3dcarsizemul=11500 ;(11500)
3d_min_zoomlevel=150 ;(150)
3d_max_zoomlevel= 250 ;(2500)




you can adjust the the values accordingly, these are my adjustments using DEFAULT skins. My adjustments above made the 3D car smaller so that it will fit the map better vs. having a large object. I also adjusted my zoom levels.
__________________
E92 335i 6spd
BMS JB4 stg 3, BMS DCI, CM methanol injection
04 M3 sold
03 330Ci sold

Last edited by BMW Loe; 12-12-2011 at 09:25 AM.
BMW Loe is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 11:13 PM   #742
DANe46
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, California
Posts: 118
My Ride: 2004 BMW 325i E46
Anybody know where I can download this from?
iGo Primo 2.0 Dynavin Special Edition
http://www.boerse.bz/boerse/software...-edition.html#
__________________

Last edited by DANe46; 01-28-2012 at 11:14 PM.
DANe46 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 12:45 PM   #743
Ivanhoe
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Miami, Fl
Posts: 331
My Ride: BMW 330 xi 2005
Quote:
Originally Posted by DANe46 View Post
Anybody know where I can download this from?
iGo Primo 2.0 Dynavin Special Edition
http://www.boerse.bz/boerse/software...-edition.html#
I am looking too, its hard now because there is lot of places that have been shut down
__________________
Ivanhoe is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 01:41 PM   #744
biglake
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Norway
Posts: 1
My Ride: bmw
Quote:
Originally Posted by Ivanhoe View Post
I am looking too, its hard now because there is lot of places that have been shut down
http://uploaded.to/file/gu4qzhrc

I have not tested this download

Last edited by biglake; 01-30-2012 at 01:46 PM.
biglake is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 02:02 PM   #745
Ivanhoe
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Miami, Fl
Posts: 331
My Ride: BMW 330 xi 2005
Quote:
Originally Posted by biglake View Post
http://uploaded.to/file/gu4qzhrc

I have not tested this download
I try at 3:01 pm Eastern Time and a screen pops up with :

Not available
Our service is currently unavailable in your country. Sorry about that.
__________________
Ivanhoe is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 01:54 AM   #746
DANe46
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, California
Posts: 118
My Ride: 2004 BMW 325i E46
Anyone^^^
__________________
DANe46 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 08:29 AM   #747
listermint
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ireland
Posts: 125
My Ride: E46 M3 '02
i presume you guys are looking for this

http://dynavin.freeforums.org/igo-pr...ion-t1101.html


follow the 'spoiler' link and download work. Slow but they work alright..
listermint is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 09:05 AM   #748
MaximumWalrus
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: UK
Posts: 133
My Ride: E39 530i
Anyone got screenshots or photos of igo running in 2d mode?
MaximumWalrus is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2012, 01:04 PM   #749
DANe46
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, California
Posts: 118
My Ride: 2004 BMW 325i E46
Has anyone gotten Igo Primo 2.0 to run on DYNAVIN 64mb with .DEM (digital elevation model)
I keep getting "out of memory" error?
__________________
DANe46 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2012, 02:36 PM   #750
Darkoz
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Australia
Posts: 3,304
My Ride: E46 325Ci
Quote:
Originally Posted by DANe46 View Post
Has anyone gotten Igo Primo 2.0 to run on DYNAVIN 64mb with .DEM (digital elevation model)
I keep getting "out of memory" error?
I've been using Primo 2.0 with large .dem file since it was released, works with no issues so far
__________________

Last edited by Darkoz; 02-05-2012 at 02:38 PM.
Darkoz is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 10:42 AM   #751
DANe46
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, California
Posts: 118
My Ride: 2004 BMW 325i E46
I guess running 2.0 with .dem file and TTS Pro voices is a bit to much for my Dynavin unit... anyone have luck with getting TTS Pro to run without "Out of Memory" error?

DARKOz what .dem are you running is it "North_America_83_NASA_070919.dem"
__________________

Last edited by DANe46; 02-06-2012 at 10:43 AM.
DANe46 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 03:20 PM   #752
Darkoz
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Australia
Posts: 3,304
My Ride: E46 325Ci
I'm using the large Australia DEM file with Nuance TTS Pro voice with Primo 2.0
__________________
Darkoz is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 02:02 PM   #753
DANe46
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, California
Posts: 118
My Ride: 2004 BMW 325i E46
Maybe I just live in a heavy terrain area... lots of mountains and valleys here in Cali... Dynavin still has out of memory with .DEM file in the folder, runs fine without .dem; if anyone figures this out let me know... or if anyone has links to updated or different .dem files??? Also Darkoz are you using Aussie voices because I could not find and US-English TTSpro Nuance voices.
__________________

Last edited by DANe46; 02-07-2012 at 02:03 PM.
DANe46 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 04:12 PM   #754
Darkoz
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Australia
Posts: 3,304
My Ride: E46 325Ci
^ You'll find the Nuance English TTS Pro voices on the sites linked on the first page of this thread.
I'd also try to remove any unused voice & poi files, also get a hold of smaller dem file which has a lower resolution as it will use less memory.
Make sure that you're not running any homemade custom skins, use the default skins that came with Primo.
__________________

Last edited by Darkoz; 02-07-2012 at 09:31 PM.
Darkoz is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 05:43 PM   #755
surfing10
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Brazil
Posts: 2
My Ride: Pajero
Ok, so this seems to be the best active discussion around iGO in internet. With that I'll try to share my problem.

I purchase a new Clarion NX501 and I want to add more maps to it (since I'm not from US). When I just add the maps the content is showing "Inactive Content" on Help-About menu probably bacause of the .exe file not cracked or the license file.



When I put another SD card with another iGO Primo everything works except the sound (when I'm in radio or DVD - 90% of the time). And the skin is not customized to answer phone calls while in GPS and other problems (like crashing one time when I turn on the reverse camera).

Anyone can help me solving this problem? I need a .exe cracked or a .lyc cracked? Anyone knows how to crack? I'm willing to paypal.

My iGo Clarion version is 8.5.11.216463.

Thanks

Last edited by surfing10; 02-13-2012 at 05:52 PM.
surfing10 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2012, 03:26 AM   #756
surfing10
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Brazil
Posts: 2
My Ride: Pajero
Ok, I'm almost there.

So the problem with the Inactive Content probably was because of a uncracked .exe file or license.
What I did was download an 8.5.11 crack version of iGo Primo, worked on branding.zip and data.zip to have the same user experience and it worked!

But I still have two minor problems that I need help:
- Audio isn't working when listen to radio or DVD. It only works on USB and the volume is low.
- When I receive a bluetooth phone call the iGO freeze. I don't see any movement until I stop with the call. The original iGo Primo doesn't freeze on phone calls.

Thankss
surfing10 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2012, 11:56 AM   #757
w0w
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: SoCal
Posts: 19,995
My Ride: 00 323i
can anyone help me out with getting a working nav file? ive tried at least 10 combinations of the igo and copilot apps with no luck (downloaded through torrents). here are the errors im getting with both:

iGo - works the first time then gives me a license error, something about android_amigo_engine_multilang.lyc

CoPilot - I'll get to the install screen to select the voice and then it'll give me "error downloading files"
__________________
daron
w0w is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2012, 05:02 AM   #758
COM398
Account Under Review
 
Join Date: Jan 2012
Location: Romania
Posts: 31
My Ride: BMW E46
does the Enco-B046 fit it?
COM398 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 04:19 PM   #759
MaximumWalrus
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: UK
Posts: 133
My Ride: E39 530i
Been fiddling with Primo for a few days now. Not used it on a trip yet as I've not got the unit properly fitted but I'm impressed with what I've seen so far.

It's quite sluggish though - I am using a Class 2 SD card which is about as slow as you can get. Would I cure the sluggishness by upgrading to a faster card and which speed is recommended? Seen a few guys having issues with Class 10's, is 4 or 6 sufficient?

Also, I seem to need to 'long press' most of the menu options to get them to do anything. It registers my touch right away as the buttons change colour but unless I hold the button for a second or so it doesn't perform the command. Is this a featuure? Can it be changed?
MaximumWalrus is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 11:30 PM   #760
TitanSilverE46
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Melbourne Australia
Posts: 276
My Ride: 2001 318i & 325i
Darko gave us a great post on TTS voices in #70 post on this thread. What changes are required for Primo 2.0 as I note the files say "V1.1" ? Also:-

In Primo\Content\Voice we have Samantha_TTS_Pro_Nuance.zip I note this is a diferent format to Voice_TTS-nua-Eng-au-Karen V1.1.zip
Primo\tts_nua_v5\common\speech\components\ also has synth_med_fxd_bet2f22.dat
In Primo\tts_nua_v5\ena\speech\components\ the apdb ... dat files no longer appear but CLM_ENU.DAT and PP_ENU.DAT do.

While I am able to add LUA voice files eg Voice_Eng-aus-Jennifer-lua.zip when I try to add TTS voice files I get a 'Voice not recognised" message on logging on.

Perhaps post #70 now needs an update from the knowledgeable one
How about it Darko
__________________
TitanSilverE46 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use