E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-11-2012, 03:05 PM   #21
Dedney
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 49
My Ride: 325i
Well, 2 months later, & I'm still trying chase this problem down.. This morning, I finally decided to go have someone look at it. It's a local guy that specializes in BMW/Mercedes. I've been told this dude is as honest as they come & charges next to nothing to diagnose it..

So far, I've replaced the fuel filter, 6 plugs, 5 coils, and the blower motor resistor. I was hoping any of that would've helped. Nope. I'm still getting the code for misfire on different cylinders. So, today, I thought I'd swap coils one last time to see if it would follow the coil.

I pulled off coil #5 & saw the coil full of what looked like water drops! I looked down into the plug hole & saw water surrounding the plug! I checked cyl #4 & that was dry. I moved over to #6 & that one was worse! The pug was completely submerged under water! WTF!!!

I don't know much about motors, but I'm assuming that there's not supposed to be water down there, right?? I did go to the car wash this morning & pressure wash the car. I never opened the hood & washed the engine comp. though!

Any help/advice would be greatly appreciated!!!
__________________
2001 325i
Dedney is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 08:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use