E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 02-15-2012, 11:48 PM   #1
silver 330zhp
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Indiana
Posts: 6
My Ride: 2003 330 ZHP
Engine problems

So I have had some engine issues for a few weeks now... The car runs fine under full throttle, however pretty much any less than that usually around 2500-3800 RPM the car will start to hesitate. Then from there if you back off the gas some and get back into it the engine runs good for a while... If you dont back off the gas it starts hesitating worse and sounds like it shuts down a cylinder or two and runs/sounds bad! Then if you turn the car off while you are still going then re start it, the car goes back to normal... and this is a repeating cycle that doesnt end!

I have replaced:

Spark Plugs
Coils
Fuel Filter
Idle control valve

Yet the car still is doing this.. I am thinking it is either the ECU or a VANOS problem

By the way it is an 03 ZHP with 115k miles and intake headers/full exhaust and AA software...

Any input is appreciated!
silver 330zhp is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 02-16-2012, 07:59 AM   #2
Drewfus2101
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: N/A
Posts: 626
My Ride: N/A
Is the CEL on? What plugs did you put in there?

If you havn't done the VANOS, I would do it. It's likely giving you problems, and won't throw a code.

While you are at it: air filter, clean MAF, check DISA, O2 sensors.
Drewfus2101 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 01:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use