E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 9 votes, 4.78 average.
Old 03-31-2012, 01:21 PM   #1121
Spiritwalker42
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Newport News, VA
Posts: 155
My Ride: '02 M3 Coupe
Starting install today.. I'll post up a couple pics ltr,

from HTC
__________________
*Sharked*AA Headers*CRT RT/Cats*ESR Ti Tip Exhaust*AFE Stg II CAI*Lighting*Enco-B146:Nav:Blu:Magic Box*PSS10s*Rogue*SPC*VMR V710s/Potenzas*Carbon*




Spiritwalker42 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 02:17 PM   #1122
E46iT
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Toronto
Posts: 226
My Ride: 2004 325i Touring
need help regarding installing rear view camera wirieing

the yellow rca cable provided for rear view camera hooks up to the brown rca jack, correct?

also my yellow vidieo rca cable has a red wire attached (about 5 inches with striped end, assuming its for power) where do i hook this up to?? need help asap as the dash is all in pcs.....
__________________
E46iT is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 03:59 PM   #1123
kawracerx
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: ohio
Posts: 99
My Ride: 2003 325xi
It should be connected to reverse light power wire so only gets power when in reverse.

Sent from my HTC Glacier using Bimmer App
kawracerx is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 04:05 PM   #1124
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pittsburgh-DC Area
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
So I finally stop listening to my wife and decided to install my unit at 7am while she asleeps. The installation was easy for someone like me who has never done this before , however the cables in the back of the unit took forever like 30min to 1hour because my unit didn't went in all the way. Anyways after installing my unit I tried it on before putting everything back to make sure the gps works and other options . My USB worked great , same with my iPod and my gps . I was surprised how the gps work so easy after hearing so many complains . Didn't need to drive around for 5 minutes or anything . When I started it was located in brazil san Paulo, however I went to directions and click and search on my parents house and the gps located where I currently was an gave me directions . After that, it hasn't given me any brazil map. But I will be updating it to the latest iGo tonight . On the other hand, when I was moving my ac unit to the lower level . Since I bought the ac adapter to fit in. It also worked great however while I was removing my stray and the cigarette lighter , I was having issues . Searched on the web on how to remove and was told that there are 2 clips that need to be remove . As I did that I forgot my car was on (yea stupid me) and my lighter thing burned... So now I have to buy a new one . Good thing everything else works perfectly . I haven't try any cd or DVD . I'm anxious to do so but my wife came around 10 to my car and started yelling at me and blah blah... So I guess I will wait till the school is over to make it more perfect.

My review on the unit itself, was a bit tricky to figure it out. I yet haven't install my rear camera . But while I was playing with my unit I happened to change the language to Chinese and was sort of screw for like 15minutes lol just playing around . Then well my only negative review will be that everything I start the car it goes either to TV or Aux... Never radio or iPod. I don't know if that's fixable , but I will check it out. All my controls work from my steering wheel. I was able to make a call a listen radio from my iPhone and Bluetooth - it was great and clear! .

But I will keep you all updates as it goes !!

Also I don't know if is only me but I ended up with more screws then what I began with which was zero....
Wickedly is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 05:01 PM   #1125
atbecstacy
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Seattle, WA
Posts: 32
My Ride: 2004 BMW M3 AW 6MT
Is anyone else having western union issues with sending money online? Twice I've tried to send it via the 3-day ($10 fee) option and twice it got rejected. I called western union and they said it's on my bank's end. I called my bank twice and they said there's no reason it would be blocked unless I entered the account number and/or routing number incorrectly, which I know I didn't. I made sure not to.

I really don't want to go in person at a western union and pay $25 to do the transfer... That's how much it costs to do it in person right? Oh and my bank is Charles Schwab.
atbecstacy is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 05:53 PM   #1126
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pittsburgh-DC Area
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
I went to western union and paid 0 fees ... Found a coupon online
Wickedly is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 10:05 PM   #1127
ccagle
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Baltimore, MD
Posts: 474
My Ride: 02' 325i
I'm trying to check up on shipping. So curious if anyone placed an order this week? If so, has it shipped yet? Just checking as I haven't received anything (tracking related) on mine yet..
ccagle is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 10:08 PM   #1128
ccagle
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Baltimore, MD
Posts: 474
My Ride: 02' 325i
Quote:
Originally Posted by atbecstacy View Post
Is anyone else having western union issues with sending money online? Twice I've tried to send it via the 3-day ($10 fee) option and twice it got rejected. I called western union and they said it's on my bank's end. I called my bank twice and they said there's no reason it would be blocked unless I entered the account number and/or routing number incorrectly, which I know I didn't. I made sure not to.

I really don't want to go in person at a western union and pay $25 to do the transfer... That's how much it costs to do it in person right? Oh and my bank is Charles Schwab.
I did have issues online. But I called WU and sent it over the phone with the WU rep. Cost me $5 more but it's $5... If $5 more was going to break me, I shouldn't have been ordering it anyway...
ccagle is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 10:42 PM   #1129
r2t2
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boise ID
Posts: 53
My Ride: '01 330i '06 M3
Quote:
Originally Posted by ccagle View Post
I'm trying to check up on shipping. So curious if anyone placed an order this week? If so, has it shipped yet? Just checking as I haven't received anything (tracking related) on mine yet..
I'd say you'll be better off just cooling you jets... I WU'd the money on 3/19, got notified on 3/29 that it's being shipped and just today got an email from DHL... So depending on what they have on-hand will determine when you see something happening...
__________________
RayK
'01 330i - up for sale soon
'06 M3
'08 Kawasaki Concours C14
r2t2 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 10:49 PM   #1130
ccagle
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Baltimore, MD
Posts: 474
My Ride: 02' 325i
Quote:
Originally Posted by r2t2 View Post
I'd say you'll be better off just cooling you jets... I WU'd the money on 3/19, got notified on 3/29 that it's being shipped and just today got an email from DHL... So depending on what they have on-hand will determine when you see something happening...
I'm not sweating it at all.... As I stated, I was just curious. From what I've read, it's about 10 days from payment to shipping. However, Jolly said they were getting faster at turn around times. So again, was just curious if it was true.........
ccagle is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 01:48 AM   #1131
E46iT
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Toronto
Posts: 226
My Ride: 2004 325i Touring
Quote:
Originally Posted by atbecstacy View Post
Is anyone else having western union issues with sending money online? Twice I've tried to send it via the 3-day ($10 fee) option and twice it got rejected. I called western union and they said it's on my bank's end. I called my bank twice and they said there's no reason it would be blocked unless I entered the account number and/or routing number incorrectly, which I know I didn't. I made sure not to.

I really don't want to go in person at a western union and pay $25 to do the transfer... That's how much it costs to do it in person right? Oh and my bank is Charles Schwab.
i went in person and it was only $10
__________________
E46iT is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 06:13 AM   #1132
parrot
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Germany
Posts: 19
My Ride: E46 318iA touring
Quote:
Originally Posted by parrot View Post
Hi!

Did anyone tried to use the app
- "Torque" with the ELM bluetooth OBD dongle and the B-046 Android unit?
- and maybe Navdroyd?

Thanks!
I cannot believe that no one is using any of these apps
parrot is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 09:05 AM   #1133
Dirty330i
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Muskoka Ontario
Posts: 380
My Ride: 04 330i SMG, GLK 350
Quote:
Originally Posted by parrot View Post
I cannot believe that no one is using any of these apps
I don't think very many people ordered the Android units because of the reported wifi problems... I wanted an Android but decided to play it safe and get the Wince version
Dirty330i is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 09:44 AM   #1134
Fabio328ci
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Italy
Posts: 18
My Ride: 328Ci
no wifi adapter was compatible with android ? i do not belive that...
Fabio328ci is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 10:34 AM   #1135
korsar
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: moscow
Posts: 9
My Ride: e46
Hello! I bought and put Enco B046. I have a problem, there is no sound in the android and when the DVD plays. Tell me what could be the reason?
korsar is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 11:50 AM   #1136
monty13
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 100
My Ride: 1999 e46 323i
Quote:
Originally Posted by Dirty330i View Post
I don't think very many people ordered the Android units because of the reported wifi problems... I wanted an Android but decided to play it safe and get the Wince version
Exactly. I've hooked up a blue tooth adapter to the Android side, and it simply doesn't recognize it. I guess I could try hooking up a wifi adapter as well, but since the bluetooth adapter didn't work, I'm guessing a wifi adapter won't work either.

Until somebody can figure out a way to get either bluetooth or wifi working on the Android side, it's basically worthless in my opinion. Better off sticking with the cheaper WinCE version...
__________________
monty13 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 03:54 PM   #1137
parrot
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Germany
Posts: 19
My Ride: E46 318iA touring
Quote:
Originally Posted by Dirty330i View Post
I don't think very many people ordered the Android units because of the reported wifi problems... I wanted an Android but decided to play it safe and get the Wince version
Android would be a safe play too. I like the options to design and use the apps you want. If you're using a 3G stick you can use it like wifi except the sync of your PC and the car. Wifi isn't working with WinCE, right?

Quote:
Originally Posted by monty13 View Post
Exactly. I've hooked up a blue tooth adapter to the Android side, and it simply doesn't recognize it. I guess I could try hooking up a wifi adapter as well, but since the bluetooth adapter didn't work, I'm guessing a wifi adapter won't work either.

Until somebody can figure out a way to get either bluetooth or wifi working on the Android side, it's basically worthless in my opinion. Better off sticking with the cheaper WinCE version...
But why do you want to hook up a BT dongle to the unit? BT is already installed and ok for the phone

Last edited by parrot; 04-01-2012 at 03:56 PM.
parrot is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 04:46 PM   #1138
china man
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: London
Posts: 71
My Ride: E46 M3 SMG
surly someone can work on the software side of things and get the android to fully functions and better than out of china factory
china man is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 04:59 PM   #1139
r2t2
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boise ID
Posts: 53
My Ride: '01 330i '06 M3
Quote:
Originally Posted by china man View Post
surly someone can work on the software side of things and get the android to fully functions and better than out of china factory
...Patiently awaiting your update that you got it fixed...

I suppose it comes down to is the code available and who has the time to debug it. Then you have to consider post installation support. I learned a long time ago to state my disclaimer prior to doing any work.
__________________
RayK
'01 330i - up for sale soon
'06 M3
'08 Kawasaki Concours C14
r2t2 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 05:07 PM   #1140
china man
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: London
Posts: 71
My Ride: E46 M3 SMG
Quote:
Originally Posted by r2t2 View Post
...Patiently awaiting your update that you got it fixed...

I suppose it comes down to is the code available and who has the time to debug it. Then you have to consider post installation support. I learned a long time ago to state my disclaimer prior to doing any work.
I can fix quite a few things but programming is not one of them
china man is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 09:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use