E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 19 votes, 4.84 average. Display Modes
Old 06-26-2012, 03:05 AM   #521
CTRob
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin
Posts: 127
My Ride: Alpine white e39
Also i'm really interested to know is it possible to have Tasker auto mount USB sticks at startup?

Anyone know Tasker that well?

Actually edit that:

I found this online, now I don't understand coding much but it seems these guys have may have solved USB mounting here:

http://e2e.ti.com/support/embedded/a...64.aspx#438264

Last edited by CTRob; 06-26-2012 at 03:33 AM.
CTRob is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 04:18 AM   #522
lzy
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Slovenia
Posts: 5
My Ride: 2003 M3 SMG
Quote:
Originally Posted by UniQue84 View Post
Hey hey. What do you think about eq? Is there any app in the market to manage EQ settings in Android side? Because i hear my music from sd card @android side and my changes to the eq outside from the android side, takes no effect in android any suggestions?

Chris
Power AMP is cool player with EQ and a lot of other settings.
lzy is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 07:44 AM   #523
Volente
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norway
Posts: 9
My Ride: BMW 320DAT M-Sport
I got the dynavin wifi modem in the mail today, and it works with your ROM
So no i can finally use your new ROM, and it looks great
Volente is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:49 PM   #524
UniQue84
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Germany
Posts: 15
My Ride: E46 330i
Quote:
Originally Posted by lzy View Post
Power AMP is cool player with EQ and a lot of other settings.
Thanks, will check this out too
UniQue84 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:55 PM   #525
selien
davconelectric gaycar maker
 
selien's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sydney
Posts: 2,280
My Ride: 330CI
Tried alot of music players, I found mixzing fantastic and more customisable than most, its what I use and prefer, Poweramp is great also.
__________________
109 in a 50 Zone - WIN

selien is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2012, 03:40 AM   #526
R75
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Denmark
Posts: 44
My Ride: Rover 75
Quote:
Originally Posted by Volente View Post
I got the dynavin wifi modem in the mail today, and it works with your ROM
So no i can finally use your new ROM, and it looks great
Where did you buy it?
__________________
Rover 75 CDTi (BMW pretender)
R75 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2012, 09:28 AM   #527
Volente
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norway
Posts: 9
My Ride: BMW 320DAT M-Sport
Quote:
Originally Posted by R75 View Post
Where did you buy it?
At gsbildeler.no a norwegian bmw parts dealer, where i bought my Dynavin player.
Volente is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 04:31 AM   #528
R75
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Denmark
Posts: 44
My Ride: Rover 75
Quote:
Originally Posted by Volente View Post
At gsbildeler.no a norwegian bmw parts dealer, where i bought my Dynavin player.
I checked them out.
As far as I was able to tell, they did not show the 3G unit on their web-shop.
Do you have a product number and what did you pay for it?
__________________
Rover 75 CDTi (BMW pretender)
R75 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 05:11 AM   #529
cp1962
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Italy
Posts: 4
My Ride: BMW X5 Peugeot 308CC
Dear M3evo,
I installed the new version 1.5, without problem, when I try to activate the bluetooht, for pair my phone (samsung note) I see that part of the procedure on the dynavin but the universal system(dvn 6201D99) that I have, you do not activate it happens to you? is there a way to solve? I have the original dongle dynavin.
Thanks for the suggest.
cp1962 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 02:44 PM   #530
Gam3R
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fairfax
Posts: 117
My Ride: 2005 M3
Hey All,
I Installed M3Evo's 150 rom last night. It runs great and I am having no issues at all on my Android "V6" (before the D95 and 99).

-Currently running with the 3 partition recommendation 1 Fat32 1 Ext2 and 1 Linux swap on my 8GB Sandisk.
-Boots in about 15-18 secs with no additional mods.
-All functions work well

Notes:
I've always had a problem running Pandora and Google Nav in tandem. Separate they are ok, but when running them together there is an issue. It seems as if there isn't enough processing power to have Pandora playing, then run Google Nav. I'll hear skips in the music and the occasional "seizure" (loud repetitive noise) from the Dynavin.
Well I can finally rejoice, I found a solution! I run Sygic Aura (Offline Nav) and Spotify. They work great together. I can start up Spotify and start listening to a song, then fire up Sygic with NO skips in play and no annoying repetitive sound! Honestly, this is all I ever wanted from this unit, to listen to music while having my offline Nav running. Whether I have a damn destination or not, its nice to just look at a screen with a GPS map running. With this Rom, Sygic and Spotify I am finally able to do it!

I haven't had a chance to play with any of the recommended apps, or test Sygic with Pandora. I'll report back when I get around to playing with them.

Thank you very much for the rom!
Gam3R is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 02:52 PM   #531
morningisbad
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Onalaska, WI
Posts: 495
My Ride: E46 M3 Vert
Quote:
Originally Posted by Gam3R View Post
Hey All,
I Installed M3Evo's 150 rom last night. It runs great and I am having no issues at all on my Android "V6" (before the D95 and 99).

-Currently running with the 3 partition recommendation 1 Fat32 1 Ext2 and 1 Linux swap on my 8GB Sandisk.
-Boots in about 15-18 secs with no additional mods.
-All functions work well

Notes:
I've always had a problem running Pandora and Google Nav in tandem. Separate they are ok, but when running them together there is an issue. It seems as if there isn't enough processing power to have Pandora playing, then run Google Nav. I'll hear skips in the music and the occasional "seizure" (loud repetitive noise) from the Dynavin.
Well I can finally rejoice, I found a solution! I run Sygic Aura (Offline Nav) and Spotify. They work great together. I can start up Spotify and start listening to a song, then fire up Sygic with NO skips in play and no annoying repetitive sound! Honestly, this is all I ever wanted from this unit, to listen to music while having my offline Nav running. Whether I have a damn destination or not, its nice to just look at a screen with a GPS map running. With this Rom, Sygic and Spotify I am finally able to do it!

I haven't had a chance to play with any of the recommended apps, or test Sygic with Pandora. I'll report back when I get around to playing with them.

Thank you very much for the rom!
Can you confirm the linux swap works? I have my 8GB sandisk partitioned with 1GB linux swap and the remainder as FAT32. However, when I run "free" from a console. I get 0 bytes swap total.

Anyone have any idea what I'm doing wrong? If I add another 1GB partition ext2, will that help? From my understanding that is just for app2sd?
morningisbad is online now   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 02:55 PM   #532
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,559
My Ride: BMW
Gam3r, google nav and pandora both are streaming apps....its probably not processing that is the problem.....if you run both at the same time its the speed (and stability) of your internet connection that is most likely going to be your "weak link." In a moving car this can be VERY challenging....

By using Aura you are leaving the internet connection with only one job to do with the available bandwidth instead of two.

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 06-28-2012 at 02:56 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 04:36 PM   #533
Gam3R
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fairfax
Posts: 117
My Ride: 2005 M3
Quote:
Originally Posted by morningisbad View Post
Can you confirm the linux swap works? I have my 8GB sandisk partitioned with 1GB linux swap and the remainder as FAT32. However, when I run "free" from a console. I get 0 bytes swap total.

Anyone have any idea what I'm doing wrong? If I add another 1GB partition ext2, will that help? From my understanding that is just for app2sd?
I will check it later today and see if it is recognized by the OS.
My swap is 32mb, and my ext2 is 1gb. I read that most swaps are ~32mb and for the ext2, anything over 1.5gb may become unstable.

Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
Gam3r, google nav and pandora both are streaming apps....its probably not processing that is the problem.....if you run both at the same time its the speed (and stability) of your internet connection that is most likely going to be your "weak link." In a moving car this can be VERY challenging....

By using Aura you are leaving the internet connection with only one job to do with the available bandwidth instead of two.
Hey Jeff,

Glad to talk to ya.

Yea its possible that may play a part; a bad connection will pretty much hinder any program. However, it does it when I am connected to my 35mb Fios router. It may just be a quirk with how the hardware interacts when streaming music through the dongle. I know this sucker can download at 2.2mb/sec. I saw it when downloading my maps for sygic. I'll keep playing with it and if I pinpoint what it is, great. I might even document some trial runs and see what's up because I'd really like to stream music + Nav smoothly if possible.

Last edited by Gam3R; 06-28-2012 at 04:38 PM.
Gam3R is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 04:59 PM   #534
Gam3R
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fairfax
Posts: 117
My Ride: 2005 M3
Here is what free is showing. Hope this helps.



Looks like my 32mb swap is recognized. Let me know if you need any help with it.
Gam3R is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 05:13 PM   #535
jneumann
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wisconsin
Posts: 1,065
My Ride: 323i, 530i, Z4 3.0i
Send a message via AIM to jneumann
Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
Gam3r, google nav and pandora both are streaming apps....its probably not processing that is the problem.....if you run both at the same time its the speed (and stability) of your internet connection that is most likely going to be your "weak link." In a moving car this can be VERY challenging....

By using Aura you are leaving the internet connection with only one job to do with the available bandwidth instead of two.

Google nav is not streaming, in fact, once you get a route calculated, you can disconnect internet and it will continue just fine until you exit.
__________________
E46 323i Sport/5 speed/TiAg | 242k miles
E85 Z4 3.0i Sport/6 speed/Toledo Blue | 96k miles
E39 530i M-Sport/5 speed/Topaz Blue | 231k miles

Dynavin Android | Laser Interceptor | GRE PSR-800 | STi-R+ | M3 seats | 50W 4300K FX-R Retrofit | Solid black interior | Mtech II front bumper | Koni FSDs
Member, Three Pedal Mafia | Long informative article on oil | BITOG German Castrol FAQ

jneumann is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 05:20 PM   #536
Volente
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norway
Posts: 9
My Ride: BMW 320DAT M-Sport
Quote:
Originally Posted by R75 View Post
I checked them out.
As far as I was able to tell, they did not show the 3G unit on their web-shop.
Do you have a product number and what did you pay for it?
The product number of the wifi modem is: DVN-WIFI MODEM (426NOK with shipping)
Product number of the player is: DVN-E46/ANDRIOD
The player is delivered with 3G modem.

I ordered the wifi modem via mail, asked them about the wifi and they had just got them. They have a summer sale on everythin that ends 1july.
Btw, searching for products on their webshop do not work for me :s have to manually look them up...
Volente is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 05:23 PM   #537
Volente
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norway
Posts: 9
My Ride: BMW 320DAT M-Sport
I have trouble getting a gps fix on the 150rom, sometimes it goes fast and other times i takes forever to get a fix.
Anyone have any tips? I have changed my timezone.

Had no problems with the stock rom.
Volente is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 07:20 PM   #538
morningisbad
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Onalaska, WI
Posts: 495
My Ride: E46 M3 Vert
Quote:
Originally Posted by Gam3R View Post
Here is what free is showing. Hope this helps.



Looks like my 32mb swap is recognized. Let me know if you need any help with it.
Hmm... Maybe I'll drop the size of my swap and add an ext2 partition.

Have you noticed any performance increase?

From the desk of Dwight Schrute
__________________
"When makin' a questionable decision, sometimes the only way to find the answer is to shut your eyes & mash the pedal to the metal, you guys."
-Karl Welzein
morningisbad is online now   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 08:02 PM   #539
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,559
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by jneumann View Post
Google nav is not streaming, in fact, once you get a route calculated, you can disconnect internet and it will continue just fine until you exit.
it will have basic nav info and route maps but not sat photo maps etc... Unless that has changed in the latest release....

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 06-28-2012 at 08:03 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 08:15 PM   #540
Gam3R
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fairfax
Posts: 117
My Ride: 2005 M3
Quote:
Originally Posted by morningisbad View Post
Hmm... Maybe I'll drop the size of my swap and add an ext2 partition.

Have you noticed any performance increase?

From the desk of Dwight Schrute
It definitely seems snappier, but that might be because of the new 150 rom. I wouldn't say that swapping makes it faster at all. It probably just helps in case the system runs out of on board memory.

If I had to put money on it, the lines in bold from the updates below are probably why it feels faster.

From M3Evo's post:

Changes:
- Fast and stable with V6 Script baked in
- New Car Widget for easy access to main apps
- Gingerbread Launcher
- Tasker for automation and running scripts
- File explorer
- Pandora with no commercial and unlimited skips
- Updated all Google apps up to 06-24-2012
- Removed some system apps that are not needed to free up more memory
- Automatic Swap on memory (if you have a swap partion on your sdcard /dev/mmcblk0p3)


Also, when you are doing the partitions, use the partition software that M3Evo suggested follow the instructions

In addition to those instructions, here is what I did:
**Do each partition one at a time and in this order***
First the Fat32 (press accept and let it partition/format)
Second the Ext2 1.5gb or less only (press accept and let it partition/format)
Third the Linux Swap 32mb (press accept and let it partition/format)

Here is the link to the software and instructions:
http://forum.xda-developers.com/wiki...d_partitioning
Gam3R is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use