E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Forced Induction Forum Sponsored by Active Autowerke

Forced Induction Forum Sponsored by Active Autowerke
Discuss supercharging, turbocharging and even nitrous and water injection here.
Sponsored by Active Autowerke

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 07-19-2012, 03:25 PM   #141
02black330ci
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: ^^ E46FANATICS ^^
Posts: 1,814
My Ride: spaceship
Quote:
Originally Posted by HPF Chris View Post
John traced all the wires and they trace through correctly. We are now checking ot see if it's in the CAN bus. ProEFI is providing lots of help. It's the first Z4M they've done so there will be a learning curve.

Chris.
Chris, this is truly good to hear!
__________________






02black330ci is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2012, 03:32 AM   #142
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Quote:
Originally Posted by 02black330ci View Post
Chris, this is truly good to hear!
Exactly.
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 02:32 AM   #143
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Any updates ???
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 07:44 AM   #144
BMW E465
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 715
My Ride: 1dirty5
Tune your e90 in the meantime!
BMW E465 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 01:54 PM   #145
HPF Chris
Past Site Sponsor
 
Join Date: Feb 2006
Location: Portland, OR
Posts: 3,684
My Ride: 2002 M3, 2006 530i
Quote:
Originally Posted by basar13 View Post
Any updates ???
John and ProEFI made progress but there was potentially a wiring issue with the connection between the DSC and the computer In the ProEFI harness. We put the car back to stock and it is fine, plug in the ProEFI and we get DSC errors. While waiting on that, John has been replacing the 3 failed Walbro's in Ben's M3 which has sucked up a lot of his time. Hopefully ProEFI has a solution and we can get back on the Z4M shortly.

Chris.
HPF Chris is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2012, 08:18 PM   #146
DOC_Race
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Portland, OR
Posts: 106
My Ride: 03 M3
Hope everything gets worked out, this is an exciting project!
DOC_Race is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 03:46 PM   #147
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Quote:
Originally Posted by HPF Chris View Post
John and ProEFI made progress but there was potentially a wiring issue with the connection between the DSC and the computer In the ProEFI harness. We put the car back to stock and it is fine, plug in the ProEFI and we get DSC errors. While waiting on that, John has been replacing the 3 failed Walbro's in Ben's M3 which has sucked up a lot of his time. Hopefully ProEFI has a solution and we can get back on the Z4M shortly.

Chris.
Thanks.
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 03:48 PM   #148
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Quote:
Originally Posted by BMW E465 View Post
Tune your e90 in the meantime!
Already tuned
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 02:21 AM   #149
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Another week passed .....

Lets hope to get good news today....
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 03:03 PM   #150
HPF Chris
Past Site Sponsor
 
Join Date: Feb 2006
Location: Portland, OR
Posts: 3,684
My Ride: 2002 M3, 2006 530i
Quote:
Originally Posted by basar13 View Post
Another week passed .....

Lets hope to get good news today....
There was an issue with several brand new Walbro fuel pumps that held our production up. John will be back on the Z4M in the next 24 hrs.

Chris.

Last edited by HPF Chris; 08-03-2012 at 03:04 PM.
HPF Chris is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 06:06 AM   #151
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Quote:
Originally Posted by HPF Chris View Post
There was an issue with several brand new Walbro fuel pumps that held our production up. John will be back on the Z4M in the next 24 hrs.

Chris.


Hello Chris, any more updates? Any hope from this week ?

Thanks
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 01:49 PM   #152
HPF Chris
Past Site Sponsor
 
Join Date: Feb 2006
Location: Portland, OR
Posts: 3,684
My Ride: 2002 M3, 2006 530i
Quote:
Originally Posted by basar13 View Post
Hello Chris, any more updates? Any hope from this week ?

Thanks
John has been working on it. He is still trying to diagnose why the Z4M keeps going into limp mode. It keeps throwing a CAN code. He's been going through every wire in the harness and every connection and testing them. He's working on the Z4M as we speak and has been test driving the car. It's pretty frustrating when you get it all strapped down and start doing pulls only to have it go into limp mode.

Chris.
HPF Chris is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 09:44 PM   #153
dwtaylorpdx
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: PDX
Posts: 449
My Ride: 2005 330xi
I was in the shop today,,, had not read any of this thread, I saw a Z4 on the rack and the guy looked intense...
He had that its you or me one of us is going down expression.

Cool shop BTW...

Dave
dwtaylorpdx is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 09:49 PM   #154
Commanderwiggin
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Calgary, Canada
Posts: 3,735
My Ride: 900rwhp Turbo M3
Quote:
Originally Posted by dwtaylorpdx View Post
I was in the shop today,,, had not read any of this thread, I saw a Z4 on the rack and the guy looked intense...
He had that its you or me one of us is going down expression.

Cool shop BTW...

Dave
That would be master John...he is the ****ing man!
__________________
Commanderwiggin is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 09:58 PM   #155
MarcusLSB
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bay Area
Posts: 4,324
My Ride: BMW's
Quote:
Originally Posted by Commanderwiggin View Post
That would be master John...he is the ****ing man!
Likely having a 'come to jesus' speech with the car.
__________________


youtube.com/marcuslsb -- Check out photography by Gheybe!

New Build by Lab22

MarcusLSB is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 10:03 PM   #156
dwtaylorpdx
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: PDX
Posts: 449
My Ride: 2005 330xi
BTW,,, before you ever wire up a CAN bus connection go read the CAN bus specification and make sure ALL the communications wires are the correct type, CAN is a serial bus that requires all wiring to be inside a range of specifications. Use the wrong wire and Joe Mayhem can show up... I troubleshoot CAN a lot just not on cars...

Dave
dwtaylorpdx is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 11:32 PM   #157
cd330
ModZombie Moderator
 
cd330's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Dr. Satan's House of Horrors
Posts: 34,511
My Ride: manual stl gry 330i
Quote:
Originally Posted by MarcusLSB View Post
Likely having a 'come to jesus' speech with the car.
__________________
cd330 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 12:23 PM   #158
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 12:25 PM   #159
basar13
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Turkey
Posts: 480
My Ride: Z4M, R8, 525xd, STI
Z4M says help me !

__________________
basar13 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 01:46 PM   #160
Beedub
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: United Kingdom
Posts: 122
My Ride: bmw z4m vt2-525
basar. your being soooo patient, massive respect..... i cant lie however id be getting rather pissed off now, think this z4m issue needs 110% attention to get things running for a loyal and patient customer.
__________________
bmw z4m. vt2-525.. 8psi pulley..
Beedub is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use