E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-16-2012, 08:28 PM   #1
Caden
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Texas
Posts: 329
My Ride: '06 325i
Engine Problem.

Well today coming back from the dentist my car seemed that it was lacking a lot of horsepower on the top end. I thought it wasn't too much to worry about. After I got home I went to work and that's when the real problem started. The car is aggressively shifting and sometimes not even shifting at all. It seems like it's misfiring. I had three codes come up from a generic OBDII tool.

P0369 (Camshaft position sensor exhaust) Just replaced with OEM BMW cost me around $100 from BMAparts.com wtf.
P0174
P0171

Read the last two could be a possibility of bad gas, bad disa, cracked intake hose, etc. I'm going to check for all of those things but why would the CPS code come back? I literally replaced the part with a brand new BMW OEM one a couple weeks ago, no light since until now. Suggestions?

The car works perfect sometimes like 1 out of 10 times for a few minutes then I can't get past 4k rpms and it wont shift.

Anyways, so i'm going to check DISA valve, All intake related things, maybe clean the MAF.
Caden is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use