E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-28-2012, 05:13 PM   #1
frk2
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: San Francisco
Posts: 187
My Ride: 2003 e46 330ci
2000 e46 GM Auto Tranny Spews Oil!!!???

Guys,
My GM-Auto-Trans 2000 323i will randomly shoot oil (ridiculous amounts) from the AT area. Its like someone almost poured 1/2 a qt or more on the floor. It happens ONLY when you start it from cold and ONLY when you put it in reverse. It doesn't happen all the time but happens once every 4-5 starts. The car runs fine, everything seems okay except that it shoots 1/2qt on the floor in seconds.

I've smelled the oil - its reddish-black and is def not engine oil (No leaks from the PS hoses either)

What the hell is going on? It seems to come from the top of the trans and is definitely not the AT pan seal.

Since this has bene happening for a while I almost always make somebody else start the car cold and put it in reverse. But it never happens until the car starts moving!!!

It stops leaking in 30-45 seconds and wont leak again till the next cold start.

Mechanic has no idea and says that maybe its time to change the transmission. Seems like some seal is blown somewhere.

Has anyone seen this before?

Last edited by frk2; 09-28-2012 at 05:13 PM.
frk2 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use