E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-21-2012, 11:43 AM   #1
lhud1966
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Baltimore
Posts: 2
My Ride: 2002 325i
2002 325i Alternator Issue

I've read through some other posts here on alternator issues, and I've received a lot of great info, but I'm having one variant to a possible alternator issue I hope someone can help me with:

Started car this morning and the alternator charge warning lamp came on. It stayed on for a minute or so and then went off. I drove about 4 blocks and when coming to a stop sign, the car died. It started right back up and I had no more problems with stalling (drove a few miles and came home).

Ran diagnostics for both battery and alternator charge and battery was showing 12v with key 'On', and when I started the car, I saw no movement from 12v to the 14v I expected.

A couple of hours later, I ran the diagnostics again, and when I started the car, this time, it jumped up to the 14v, and seemed to be running fine.

I don't think this is an alternator issue, but more of a voltage regulator issue. Would like to know if anyone else has ever experienced this kind of system charge inconsistency.

Forgot to mention the battery is brand new.
lhud1966 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-30-2012, 11:35 PM   #2
Beamer Creamer
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Canada
Posts: 270
My Ride: 2005 bmw m3
Why was your battery changed?
Beamer Creamer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use