E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-05-2012, 10:19 PM   #1
jessehell
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: WNY
Posts: 34
My Ride: 02 325i
Non continuous OBD monitors won't set

I've been trying to inspect my car for months in NY. I have read just about everything on google about e46 OBD readiness monitors and drive cycles and have tried it all. The 5 non continuous monitors will not change from "Not ready".
Here's the back story on what I have changed:
Tried for inspection first time(bought car a little over a year ago). We discover that my SES light doesn't illuminate, inspection shop turns a blind eye. Upon plugging car in, I have catalyst and evap as not ready(drove 10k miles prior). Automatic fail. I also have codes for evap very small leak and low fuel misfire.
I replace my fuel filter, gas cap, and find the vacuum line from filter to intake broke. Clear codes with Torque app. Drive a bit, secondary air system bank 1&2 codes come up.
I check secondary air system and find the vacuum line broke in two. Repair that, clear codes again.

Now I have no codes and all 5 non continuous monitors still read not ready. I have driven over 300 miles and specifically have spent over 100 of those doing drive cycles. I'm at a loss as to what to do next and hope someone has encountered this before??
jessehell is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use