E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-06-2012, 08:50 PM   #1
Crazyhorse18
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA, USA
Posts: 3
My Ride: BMW 328ci
Unhappy Heat Issues w/my 2000 328CI

New to you all here and would like to say hello and hope to follow this site as long as I can. My coupe has heat one day and then the next, none at all. Don't know if I'm not making the proper adjustments (this is my 1st. BMW) or what could be happening, but winter is here in the Northeast and I nnnneeeeeeddd some heat. Any info or advice will greatly be appreciated.
Crazyhorse18 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 11-06-2012, 09:29 PM   #2
aikmanson
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Kingston/Cortland NY
Posts: 238
My Ride: 2000 323ci
Sounds A LOT like me to air in your cooling system. I had a similar problem, would have heat while driving then 10 mins later lose it. Turns out my T-stat got stuck closed a few months later, after overhauling the whole system the problem was gone.

If I were you, I would overhaul the entire cooling system (if you don't know when it was last replaced, then replace it). Make sure to bleed the system properly.

Start by running coolant temps via the onboard OBC, search on here if you need help on how to do so.
__________________
2003 Jeep Wrangler Rubicon
2000 BMW 323ci
1995 Saab 900 SE - JZW Stage 4
aikmanson is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 12:32 AM   #3
willsbma
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: north babylon NY
Posts: 2,532
My Ride: 99 323i
I had intermittent heat problems. Check that water pump.

Sent from my DROIDX using Bimmer App
__________________
Matte Black Kidney Grilles | Smoked Tails & Corners | Mtech II Bumper | Hotchkis Springs | ACS Roof Spoiler | M3 Spoiler | 20% Tint
WTB: Black sun visors & grab handles - PM ME!

I have P.A. Soft and a 20-pin adapter. Only used it a few times but pm me if you need anything coded!
willsbma is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 09:29 AM   #4
Crazyhorse18
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA, USA
Posts: 3
My Ride: BMW 328ci
Heat Issues for my 328CI

Okay, I'm gonna have that chkd. out today. Thanks !!
Crazyhorse18 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 09:34 AM   #5
Crazyhorse18
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA, USA
Posts: 3
My Ride: BMW 328ci
That came to mind right away but I'm not seeing any change in the temp gauge. I'm gonna have that and the water pump chkd. out today. Thanks !!
Crazyhorse18 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 10:30 AM   #6
jasonbimmer
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Omaha, NE
Posts: 5,686
My Ride: 2001 BMW 330xi
Quote:
Originally Posted by Crazyhorse18 View Post
That came to mind right away but I'm not seeing any change in the temp gauge. I'm gonna have that and the water pump chkd. out today. Thanks !!
no change in temp gauge as in the needle wont stay solid in middle after 5 mins? maybe a thermostat problem.
__________________
2009 Mazda RX-8 R3
2013 Toyota FJ Cruiser
2008 YAMAHA YZF-R6
jasonbimmer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use