E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-24-2012, 11:10 AM   #1
repoman89
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Somerville MA
Posts: 43
My Ride: 2003 330i Sedan
Help: power steering pressure hose keeps coming loose

Hi all,

I'm having a lot of problems with my power steering system on my 03 330i. The original pump went bad a month or so ago so I swapped it for another LF20 from oembimmerparts, along with a new reservoir and fluid cooling hose. A couple weeks later I started having no P/S on start, had to shut off and start again to get it back - the fluid was leaking out of the pump overnight.

Brought it to an Indy shop last Friday because I had no time to look at it - their diagnosis is I forgot to replace the Oring on the pressure line. They replace it and charge me a lot of money to do so. Fine, at least it works - NOT!

Still had no start a couple times since then and yesterday went on a "spirited" drive with lots of high RPM and eventually noticed that I'd lost ALL of my ATF/PS fluid. Took it into a friends shop and the line was pretty loose and the Oring all chewed up - we replaced it and replenished the fluid but I'm waiting for it to come loose again.

Problem is, the pressure line doesn't screw all the way down - it fits but it's tight before the nut hits the pump. I don't think this is how it was on the old pump. Did they change the design? I know some come with LF30 but both my old and new pumps are LF20, just the pressure hose doesn't screw down all the way into the new one. Maybe that's fine, but I'm suspicious that that's why I'm having problems with it.

Thanks in advance for any insight.
repoman89 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use