E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-05-2012, 05:40 PM   #1
UnoriginalUsername
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: edmonton
Posts: 18
My Ride: 2003 320i
Another one of those "car won't start" threads

Ok, yeah, it's another BMW wouldn't start thread.

Here's the story:

So about a week ago, my car started to act up and not start. The thing is, when I put the key in the ON position, I can hear the fuel pump priming, so it's not the fuel pump. And it's a fairly new pump; I actually replaced it almost 2 years ago. And if it were, then the car would still crank(it was my last issue -- a busted fuel pump).

Right now, it won't crank.

I initially thought it was the battery as last week, I tried boosting it and worked. I used the onboard voltmeter and it was registring below 12V. The next day, it wouldn't start again. I tried boosting it again, but didn't work that time. I thought it was a degraded battery, so I bought a new one. No dice. Same issue. So I *think* it's not the battery. I could still be wrong though.(I guess a related question, would the car still crank even though it's putting out 11.9V in the stopped state?)

Anyway

I've read numerous threads about similar issues and other people say that it was their key. I used my spare but it wouldn't start. So again, it's probably not that.

When I turn the key to start, after the pump has primed, I can hear a faint turning/buzzing sound. I'm not sure if that's the starter motor turning or what.

I'm thinking it might be the ignition switch, starter motor, or alternator.

What are your guys' thoughts? I'd like to see what you guys think. It's sitting in my driveway right now, and I'm still looking for a mechanic that can do house calls. It's cold where I am right now, so I figure that could be a factor to what's going on as well(-8C/18F -- relatively warm, to be honest -- the car has started in colder weathers, but I'm wondering if some part is just too old and degraded that a little cold could trigger a failure).

Thanks
UnoriginalUsername is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use