E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 4.00 average. Display Modes
Old 12-15-2012, 03:52 PM   #141
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
I replaced the intake to the stock one, drove about 28 miles then what do you know, the lights are on again
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 04:31 PM   #142
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
Quote:
Originally Posted by 03E40sick View Post
I replaced the intake to the stock one, drove about 28 miles then what do you know, the lights are on again
That sucks man. What air filter did you use? I put my bmw performance intake and i havent had any problems in 2 days....
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 06:10 PM   #143
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Quote:
Originally Posted by Dippinwandy View Post
That sucks man. What air filter did you use? I put my bmw performance intake and i havent had any problems in 2 days....
I put the stock intake back on , the problem is not as bad as before but still there :/
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 11:08 PM   #144
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
You were getting a code other than P1500. Maybe its related?

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 02:00 PM   #145
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Quote:
Originally Posted by Weste46 View Post
You were getting a code other than P1500. Maybe its related?

Sent from my DROID RAZR MAXX
Yes it is p1150 any ideas guys ?
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 04:22 PM   #146
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
I can't find any BMW info on that code.. scan them again, see if that's really the code?

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 10:01 AM   #147
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Okay I will double check
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 02:00 PM   #148
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
Any updates on this?
I havent seen my codes for over 2 weeks
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 02:08 PM   #149
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
I haven't seen any codes since my fix either! Just did my engine mounts, about to do transmission mounts too. Got a whole list of maintenance I need to catch up on haha!

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 02:58 PM   #150
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
Quote:
Originally Posted by Weste46 View Post
I haven't seen any codes since my fix either! Just did my engine mounts, about to do transmission mounts too. Got a whole list of maintenance I need to catch up on haha!

Sent from my DROID RAZR MAXX
Sounds good bro. I have a couple of things to catch up on myself !
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 12:15 AM   #151
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
Annnnnnd they're back.....

Last edited by Dippinwandy; 01-04-2013 at 12:15 AM.
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 01:19 AM   #152
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
Oh Jesus... great. I bet it'll happen to me too, then. That's bad luck. I just got rear-ended yesterday too. Only bumper cover damage, but annoying to deal with.

Hm, what to attack next?

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 02:34 PM   #153
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
I'll update this with a thought.. maybe buy a single ignition coil and switch each out, one by one, and run the engine in between. I've heard of people getting limp mode from ignition coils, and I've also heard of people (many people) having bad ignition coils on our e46's that don't throw codes.

Just a thought. My codes still have not returned.

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 01:15 PM   #154
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
Quote:
Originally Posted by Weste46 View Post
I'll update this with a thought.. maybe buy a single ignition coil and switch each out, one by one, and run the engine in between. I've heard of people getting limp mode from ignition coils, and I've also heard of people (many people) having bad ignition coils on our e46's that don't throw codes.

Just a thought. My codes still have not returned.

Sent from my DROID RAZR MAXX
I might just get new ignition coils.. Its about that time....
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 08:45 PM   #155
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
Might as well try it. Keep it updated. It sucks that you still have this going on.. just to be sure, you might as well clean out and tighten up both VANOS solenoid connections, and your MAF connection. Use some CRC MAF cleaner for all 3 and tighten them up by bending the actual 'inside' metal tab inward, so they make better contact. I accidentally bent the outsides of them in the first time and loosened them.. there are thin tabs inside the metal piece..
anyway, do that, it's an easy job. might as well?

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 03:30 AM   #156
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
It's still happening on the daily.
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 10:46 AM   #157
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
Ever get new coils?

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 01:45 PM   #158
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
Quote:
Originally Posted by Weste46 View Post
Ever get new coils?

Sent from my DROID RAZR MAXX
No i didnt but the previous owner did because they are the performance ones..
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 06:37 PM   #159
Weste46
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Westfield, IN
Posts: 656
My Ride: 2001 330ci
Ah... man I would just bring it in... that sucks. Mine is gone..

Sent from my DROID RAZR MAXX
__________________

Koni STR.T, poly RTABs, headers, SSK.
Three Pedals, ZSP.
Weste46 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 09:11 PM   #160
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 256
My Ride: 325i
So a member on here showed me a link to a thread were a guy was having this same problem with the icv and took it to his mechanic. His mechanic figured out that one of the wires going to the icv was dead. I think this might be many of our problems.
I just do not know which wire it was or what the correct voltage should be or which is the ground and positive... Does any one here know by any chance?
Dippinwandy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use