E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 06-06-2012, 05:35 PM   #1
BlackTyEvent
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Missouri
Posts: 24
My Ride: 93' 318i, 03 330Ci
Umnitza Predator Orion Install Help (night controller wire?)

Hi all,

tried searching this specific issue but to no avail.

I'm installing the new predator orion V4 angel eyes in my car. everything except the remote tap is finished, but i have one problem. There is an extra white wire with a male fitment coming from the white box that i assume is the night control box. the extra wires come from the side of the control box that leads away from the headlights--not into them. Umnitza gave me no instructions for the kit and there are no online instructions for the V4s yet. does anyone know what these extra wires are wires are? i have nothing included that clues me to where they are supposed to be plugged into. thanks. i can post pictures if needed.

-Ty
BlackTyEvent is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 06-06-2012, 10:32 PM   #2
AW Pegasus
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bay Area
Posts: 31
My Ride: 2000 328i
Well I don't have the answers for you but I just got my V4s today and I'm planning on installing this weekend. I'd recommend you just call umnitza and ask them, they've already installed it before, they'll obviously know. Once you figure it out can you let me know and take pictures of where the wires go so it'll help out me and other members? Thanks, it would be much appreciated!
AW Pegasus is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 11:41 PM   #3
BlackTyEvent
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Missouri
Posts: 24
My Ride: 93' 318i, 03 330Ci
Thanks, i will make a post when i get it figured out. I have them installed completely and they work as they should except i still have the extra wires...will contact Umnitza in the AM.
BlackTyEvent is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 12:28 AM   #4
AW Pegasus
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bay Area
Posts: 31
My Ride: 2000 328i
Alright thanks man. Is the remote on/off fade and the night controller dim working? I just looked at my kit and it looks like every little male piece has a female counter-part, but I don't know
AW Pegasus is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 09:36 AM   #5
TT330i
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 230
My Ride: 2003 330i
I got my V4's on Monday, installed them last night. The white wire you're talking about is supposed to get tapped into the lowbeam wire. Umnitza has a bullet type connector on it and didn't include enough wire taps, so you have to get a couple extras and swap out the end. Hope that helps (btw, not sure I even like mine... not a true white, they're pretty blue looking =/)

Attached image from Umnitza customer support
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image001 (1).jpg
Views:	599
Size:	111.2 KB
ID:	455342  
TT330i is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 07:32 PM   #6
BlackTyEvent
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Missouri
Posts: 24
My Ride: 93' 318i, 03 330Ci
Quote:
Originally Posted by TT330i View Post
I got my V4's on Monday, installed them last night. The white wire you're talking about is supposed to get tapped into the lowbeam wire. Umnitza has a bullet type connector on it and didn't include enough wire taps, so you have to get a couple extras and swap out the end. Hope that helps (btw, not sure I even like mine... not a true white, they're pretty blue looking =/)

Attached image from Umnitza customer support
Mine are pretty white, maybe an ever-so-slight blue tinge but i think its just because the white is so pure. i really like em. will work on the tapping issue this weekend. kind of a PITA for something i paid well over $200 for.
BlackTyEvent is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 12:44 PM   #7
TT330i
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 230
My Ride: 2003 330i
Agreed, not a big deal but annoying that I even had to go to radio shack and buy $4 worth of taps for a top dollar item

Sent from my DROIDX using Bimmer App
TT330i is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 12:48 PM   #8
TT330i
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 230
My Ride: 2003 330i
Do you have oem xenon bulbs or 6k color?

Sent from my DROIDX using Bimmer App
TT330i is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 02:10 PM   #9
BlackTyEvent
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Missouri
Posts: 24
My Ride: 93' 318i, 03 330Ci
I have Xenons. there is a noticable contrast between the bulbs and the angel eyes.
BlackTyEvent is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 06:40 PM   #10
Mal565
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 12
My Ride: 2004 M3
What color is the low beam wire...???

I have a 04 M3 bi-Xeon... I heard the wire is yellow from doing other searches...I see two yellow wires coming off what appears to be the plug for the low beams....One is yellow and red...other is yellow and I think brown or grey....I tapped into both spots (one at a time of course)...My AE's flicker and it makes a weird motor noise....

Before I do any more foolishness...can someone tell me and/or have a picture of where the low beam wire is and what color it is....I want to hook up the nightime controller..

These V4's are so bright it is not even funny...oh my god!
Help me getting these wired up right please!
Mal565 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 08:01 PM   #11
AW Pegasus
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bay Area
Posts: 31
My Ride: 2000 328i
I have a 00 328i with halogen low beams but both sides had a brown wire (ground?) and a yellow wire, but one side had blue stripes on the yellow and the other had green stripes. I just finished installing mine and everything works properly.
AW Pegasus is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 09:52 AM   #12
Mal565
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 12
My Ride: 2004 M3
Can someone tell me where this yellow wire is located for the low beam?
I have everything working fine...just can't find the right yellow wire...
a picture would be nice, because I am obviously looking in the wrong spot
Mal565 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 03:05 PM   #13
Mal565
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 12
My Ride: 2004 M3
Got it!

The low beam wire is in a weird place....on the passenger side its way down low and connects to the ballast....I was looking on the light itself.... The driver's side is up high near the sway bar....The ballast is hidden by a plastic cover...The low beam plug is coming out of the top...

They work great now.....very very little difference between the regular light and the night mode...If I blinked, I may have missed the dim when I turned on the low beams....

These lights are sweet though...worth the money and effort putting them in...
Night mode is just a tad dimmer...still cool though!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2012-06-10_14-07-12_180.jpg
Views:	383
Size:	93.9 KB
ID:	455700   Click image for larger version

Name:	2012-06-10_14-07-19_187.jpg
Views:	382
Size:	98.0 KB
ID:	455701  
Mal565 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 06:41 PM   #14
AW Pegasus
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bay Area
Posts: 31
My Ride: 2000 328i
So yesterday I finished the install and everything was working perfect. Fade on an off, night dim, everything. Then today, while driving I didn't see them on in people's reflection, so I checked them out. They aren't staying on for some reason while driving anymore. They turn on when I turn my lows on, but turn off when just my DRLs are on. Then they come on again when the car is off and the doors are open. I don't get it, I checked all the connections and the fuse and everything is good. Any ideas?
AW Pegasus is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 10:50 PM   #15
raysterm3
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: CA
Posts: 4
My Ride: e46 m3
So what color is the low beam wire? I'm installed my v4 Orion Angel eyes but still have a single red trigger wire on both sides available. Not sure where to plug them in, if I can get some assistance please!
raysterm3 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 11:50 AM   #16
IMOLAZHP06
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Location: New Jersey
Posts: 28
My Ride: 2006 330CI ZHP
Quote:
Originally Posted by raysterm3 View Post
So what color is the low beam wire? I'm installed my v4 Orion Angel eyes but still have a single red trigger wire on both sides available. Not sure where to plug them in, if I can get some assistance please!
I too am running into the same issue. If I followed Umnitza's instructions I am left with an extra wire
__________________
2013 BMW 335xi Alpine White Coupe

Mods:
Blinder M47 Extreme
Hardwired Escort 9500ix
20% Tint
Alpine Type X 12" Sub
Alpine PDX-1000 AMP
Glossy Kidney Grills
Painted bumper reflectors
IMOLAZHP06 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 12:02 AM   #17
umnitza
8774866489
 
umnitza's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: East Bay, CA
Posts: 16,577
My Ride: E39M5, Sequoia
Send a message via Yahoo to umnitza
here you go:
__________________
umnitza is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 03:13 PM   #18
coolioj
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Dublin, CA
Posts: 91
My Ride: '02 330i
Quote:
Originally Posted by Mal565 View Post
The low beam wire is in a weird place....on the passenger side its way down low and connects to the ballast....I was looking on the light itself.... The driver's side is up high near the sway bar....The ballast is hidden by a plastic cover...The low beam plug is coming out of the top...

They work great now.....very very little difference between the regular light and the night mode...If I blinked, I may have missed the dim when I turned on the low beams....

These lights are sweet though...worth the money and effort putting them in...
Night mode is just a tad dimmer...still cool though!
So I tapped into the yellow wire on my driver side as a test with my white wire, but didn't see any difference when I turned my Xenon's on. I sent a pic of my passenger side, and Umnitza did confirm it should be the yellow wire. I did verify my t-tap did make contact, so that's right. Please confirm I'm tapping the right wire on both sides. I'm tapping the yellow light in both pics off the big plug.

Driver:


Passenger:
coolioj is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 02:50 AM   #19
TitanSilverE46
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Melbourne Australia
Posts: 276
My Ride: 2001 318i & 325i
Quote:
Originally Posted by umnitza View Post
here you go:
As this thread is current, perhaps Umnitza can help me (I have searched widely to no avail).

I have installed angel eyes on my 325i so I know what to expect for the standard, always-on connections.
Now I also have a 318i, (I know, not available in US) and the connector block with the Red wire with White line and Yellow/Gold tracers does not exist on this model. Where do I connect the white trigger wire on this model to get the same always-on mode?
__________________
TitanSilverE46 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 06:48 PM   #20
Mal565
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 12
My Ride: 2004 M3
This is where I tapped into for my 2004 M3 w/ Xenons....
Driver's side...wire looks green and white stripped...the other brown wire appears to be the ground....I did not see much of a difference either
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20130429_165301.jpg
Views:	167
Size:	81.8 KB
ID:	503025   Click image for larger version

Name:	20130429_165305.jpg
Views:	147
Size:	161.6 KB
ID:	503026   Click image for larger version

Name:	20130429_165312.jpg
Views:	145
Size:	159.9 KB
ID:	503027  
Mal565 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use