E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 244 votes, 4.94 average.
Old 12-13-2012, 08:19 PM   #1221
ShookMasta
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas
Posts: 30
My Ride: 00 323ci
http://www.ebay.com/itm/271118420577...84.m1497.l2649

Just bought this one. Free shipping that won't take a month and only $29.

I'll try it and let you guys know if its the real deal.
__________________
ShookMasta is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:38 PM   #1222
Steve855
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Eastern PA
Posts: 66
My Ride: 325xiT
As detailed somewhere in this long thread, back in July or August, my Xcar360 scanner quit working after having it for two days. They said send it back. So I did, on the slow boat to China. I don't remember the address but it was something like this-

145 Blvd. of Lowest Quality
Tranquil Sweatshop Garden
Fok Yu City
China

Then I ordered a slightly different one (Loftek) from Amazon. More expensive but shipped from the US and had a real return policy. It worked first try and still works today.
Fire730 messaged me recently to see if I ever got the Xcar scanner working after it came back. Here's my reply:

" I got it back from xcar weeks later. Still didn't work. Same problems as before. I'd like to try and get my money back but I just can't bring myself to waste any more time on the stupid thing. The one I got on Amazon looks almost identical, but it works fine. Plug the xcar scanner into the same laptop and it won't work. I should put it on the forums as free to a good home. Maybe some computer guy could figure it out. Sorry to give you bad news. "

If it sounds like I'm not happy with Xcrap, it's because I'm not. I guess I could have sent it back to China in September yet again to see if they could fix it. I would probably be getting it back right about now. Instead, I decided I had already wasted enough of my life on it. I'm out 35 bucks, lesson learned. I'm posting this as a follow up.
__________________
DIY or walking since 1986

Last edited by Steve855; 12-13-2012 at 11:39 PM.
Steve855 is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:48 PM   #1223
fire730
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Louisiana
Posts: 103
My Ride: 01 325iT - 04 Burb
Quote:
Originally Posted by ShookMasta View Post

Just bought this one. Free shipping that won't take a month and only $29.

I'll try it and let you guys know if its the real deal.
Definitely update here after you get it. I can't get my xcar to work and like Steve855 said I don't want to waste anymore money shipping that freakin thing back to China.
__________________
01 325iT ZSP - Koni - Hotchkis
01 525iT - stock for now
04 Chevy Suburban - Modded - My Daily
08 Chevy Suburban - Modded - Wife's Daily
fire730 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:50 PM   #1224
Steve855
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Eastern PA
Posts: 66
My Ride: 325xiT
Hopefully, Fire730 doesn't mind me sharing our email conversation for the benefit of others.

Fire730 said:

"Thanks for the quick reply. Well that's my (and apparently your) bad luck. Many sold that work fine and we got a couple of paperweights.

Where did you get it on Amazon and how much was it from there? Do you have a link or a search suggestion? Not that I want to throw away more money.

Thanks for your help.

Also did it cost you money to send it back or did they pay for all the shipping?"


And I replied:

http://m.sears.com/productdetails.do...708&sid=&psid=

"This is what I got when my Xcar clunker quit working after less than a week. I bought mine from Amazon but they now list it as no longer available. I needed it quicker than one month shipping from china (amazon shipped from KY) and I wanted to be able to return for refund if it didn't work. Thankfully I didn't need to. It seems a little better quality than Xcar but it's hard to say for sure. Maybe I just got lucky this time. It uses the same install procedure and what seems like identical software. Worked first try for me and I'm no computer wizard.

If you're thinking about sending yours back to Xcar, save the postage and just smash it with a hammer. You'll be much better off and it won't cost anything. Seriously. You know you want to. "

I forgot to mention that I paid shipping to China, they paid shipping back to me. They were very polite in their emails to me, and they did ship it back to me, but in the end they got my money and I got a scanner that won't scan.

Caveat emptor.
__________________
DIY or walking since 1986
Steve855 is online now   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 09:59 PM   #1225
tjyak50
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Phoenix, AZ
Posts: 57
My Ride: Frontier, 240z, W126
Got the tool in today.
Hacked my w7-64 drivers to pieces and got it all to work on my 7u64 lappy.
Pulled codes, played with options, got scared and didn't write anything...

Pretty cool though.
__________________
****************
Phoenix, Az
ZHP-C, Frontier, 560SEC, 240Z
tjyak50 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 10:43 AM   #1226
tjyak50
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Phoenix, AZ
Posts: 57
My Ride: Frontier, 240z, W126
I've read through this and a bunch of other posts and searched but cannot seem to find...

Is there a DIY outlining a logical process for using this magical tool?
is it wise to pull and print all the codes, then reset / clear everything and see what comes back?
Or keep it as-is forever?
Is there a comprehensive list of the error codes / shadows / problems or things to be ignored?

Tj
__________________
****************
Phoenix, Az
ZHP-C, Frontier, 560SEC, 240Z
tjyak50 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 03:57 PM   #1227
tech4tech
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: california
Posts: 143
My Ride: e46, 325i
Any idea why this won't clear shadow codes for the ABS and Wheel speed sensors?
tech4tech is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 08:41 PM   #1228
Big Rick
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: 12 acres on the river
Posts: 1,537
My Ride: 325Xi
Quote:
Originally Posted by tech4tech View Post
Any idea why this won't clear shadow codes for the ABS and Wheel speed sensors?
From what I have heard... Shadow codes are codes that this tool picks up but are not picked up by BMW... So you see them... But they aren't really there. (Not an issue and ignore them.)
__________________
NWS and Advertising Removed.

Quote:
Originally Posted by choxor View Post
You don't outgrow stupid.
Big Rick is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 01:08 PM   #1229
tech4tech
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: california
Posts: 143
My Ride: e46, 325i
Quote:
Originally Posted by Big Rick View Post
From what I have heard... Shadow codes are codes that this tool picks up but are not picked up by BMW... So you see them... But they aren't really there. (Not an issue and ignore them.)
Perhaps I've mis-spoken. I get some codes marked in yellow color. My understanding these are not active codes, but rather some code history -- things that happened in the past. When I tried clearing all codes with PA Soft, it had cleared the yellow DME codes, but not the codes for ABS and Wheel speed sensors. I believe these codes resulted from the dyno used for the smog test, but still curious why they are not clearing from some modules while clearing from the others. Thanks

Last edited by tech4tech; 12-16-2012 at 01:09 PM.
tech4tech is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 01:56 PM   #1230
shovelit
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pittsburgh PA
Posts: 365
My Ride: 03 325xi and 04 330x
Reading, clearing codes and basic coding seems pretty simple. There are more complex features involving hexadecimals and such. Anyone play with these?
shovelit is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 12:03 AM   #1231
kwake330xi
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Philly PA
Posts: 38
My Ride: 03 330xi
Quote:
Originally Posted by ShookMasta View Post
http://www.ebay.com/itm/271118420577...84.m1497.l2649

Just bought this one. Free shipping that won't take a month and only $29.

I'll try it and let you guys know if its the real deal.
did you get it yet? i was about to order the one from xcar 360 when i saw your post. looks cheaper and faster and easier to fix if there is a problem.
kwake330xi is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 08:26 PM   #1232
JTripper
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brooklyn
Posts: 623
My Ride: 325ci
Quote:
Originally Posted by trj View Post
Here is the link:

http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1622061

It will give you step by step instructions on what to do. I am still waiting for my cable to arrive

Did this to the TEE and ended up with a BLUE SCREEN after completing all the steps. Windows wouldnt restart properly got 3 blue screens then had to go into safe mode and remove the FTDI driver files from the Univ.Serial Cont. NO MORE CRASH DUMPING FOR ME

So what is the "other" alternative route(s), aside from obtaining a laptop/netbook with xp on it? I'm anxious to get this thing started already!!!
__________________

Check out the Hash Tag: #BMWorNADA
Polly is her name. 'Maintenance B4 Mods'
MODS: AC Schnitzer Strut Bar, M3 Bumper, OEM Style 264 Wheels, AEM CAI, H&R Sport Cup Kit, Koni, w/Reinforced Towers, Interior Wrapped/Brushed Aluminum, A&C Pillars/Faux Suede, I.C.E.: FX-R Retrofit with Weisslicht's frosted Halos 120 LEDs, Pioneer HU & Rear deck. All upgrades done BY ME except the bumper.
Tons of DIY's done, check my profile page.
JTripper is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 09:40 PM   #1233
fire730
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Louisiana
Posts: 103
My Ride: 01 325iT - 04 Burb
Mine did the same thing every time I tried to close the program. After I finally got it to load. I have a $34 paperweight as far as I'm concerned.
__________________
01 325iT ZSP - Koni - Hotchkis
01 525iT - stock for now
04 Chevy Suburban - Modded - My Daily
08 Chevy Suburban - Modded - Wife's Daily
fire730 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:40 AM   #1234
trj
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Denver
Posts: 2,929
My Ride: 325Ci
Quote:
Originally Posted by JTripper View Post
Did this to the TEE and ended up with a BLUE SCREEN after completing all the steps. Windows wouldnt restart properly got 3 blue screens then had to go into safe mode and remove the FTDI driver files from the Univ.Serial Cont. NO MORE CRASH DUMPING FOR ME

So what is the "other" alternative route(s), aside from obtaining a laptop/netbook with xp on it? I'm anxious to get this thing started already!!!
Quote:
Originally Posted by fire730 View Post
Mine did the same thing every time I tried to close the program. After I finally got it to load. I have a $34 paperweight as far as I'm concerned.
I have it running on virtual windows xp on my mac with parallels.
However, the steps given in the link are supposed to work. Many here in this thread has made it to work. May be you got the wrong drivers or the chipset was not compatible. Sorry guys, it didnt work.

I dont have windows 7 64 bit laptop anymore. So, I will try to figure it out on virtual windows 7 64 bit on my mac. Dont know how it would help, but I will certainly try. However, it will have to wait till the holidays are over.
__________________
trj is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 10:36 AM   #1235
miweber929
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury, MN
Posts: 91
My Ride: 02 330xi
Just bought one of these xcar360 ones, followed all instructions to the letter, read this entire thread once before buying and once more after receiving and no go.

Software loads fine on my Windows 7 Home laptop, and 2 XP machines from work, the scanner is found by all PC's in hardware and the software program itself but everytime I run scan or car ID I get 2 error messages: can't read IKE modile and DME I think is the second one. Software then quits and I have to start over.

As well I: tried it with the key in both positions, as well as with the car running with no change; I downloaded the software directly from PASoft, no change; verfied the amber light lights right away with connection and during scanning the green light flashes.

I opened the scanner tool and checked connections according to the PC board and all seem OK as well

Ideas? Its an 02 330xi
miweber929 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:12 PM   #1236
jfoj
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Fairfax, VA USA
Posts: 12,146
My Ride: '06 330CiC, '03 M5
You know that you have to connect the OBD connector to the car with the ignition on for the final drivers to load??

You may just need to go in and delete the driver and try to reinstall just the driver?
__________________
Solve your misfires, lean codes, rough idle - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=897616

Fuel pump failures - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=929501

Temp Info - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=964491

Hidden OBC Menu - Check Voltage, Temps, Fuel Level - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=239619

E46/E39 GM5 Door Lock Info - www.bmwgm5.com

Lower hose fan switch O-ring - BMW #13621743299

Last edited by jfoj; 12-23-2012 at 01:12 PM.
jfoj is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:18 PM   #1237
tjyak50
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Phoenix, AZ
Posts: 57
My Ride: Frontier, 240z, W126
Using some driver trickery I got it to work on a w7 PC, but on the next try it failed.

On my XP laptop i loaded and it failed, reloaded and used a different USB port and it succeeded and repeated.

Concur with the delete and reinstall following the exact instructions and using the S/W that came with the gizmo.
__________________
****************
Phoenix, Az
ZHP-C, Frontier, 560SEC, 240Z
tjyak50 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 10:31 PM   #1238
miweber929
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury, MN
Posts: 91
My Ride: 02 330xi
Quote:
Originally Posted by jfoj View Post
You know that you have to connect the OBD connector to the car with the ignition on for the final drivers to load??

You may just need to go in and delete the driver and try to reinstall just the driver?
Swear I did that but I will try again.
miweber929 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 06:57 AM   #1239
bimer21
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Miami, FL
Posts: 730
My Ride: stick 325i
How can i disable my amber light when switching the on!? I just need then to blink when indicator is on thats all
bimer21 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 01:43 PM   #1240
trj
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Denver
Posts: 2,929
My Ride: 325Ci
Quote:
Originally Posted by bimer21 View Post
How can i disable my amber light when switching the on!? I just need then to blink when indicator is on thats all
If you are referring to the turn signal lights being ON with the headlights, it cannot be done with PAsoft. You will need NCS for that.
__________________
trj is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bmw scanner, diagnostic tool, error message, pa soft

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use