E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > New Member Introductions

New Member Introductions
New members check-in, introduce yourselves, and post a picture of your BMW here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-22-2012, 12:28 PM   #1
tlb11111
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: columbus, ohio
Posts: 3
My Ride: 2000 323i
Glad to be here

I have been looking around as a guest in the last month or so. I have learned a lot from this site; repaired ambient temperature sensor, cleaned disa valve, and just today replaced the intake cam position sensor which was the cause of all my engine troubles once it got up to operating temperature. The car would exhibit no power, sometime shut off immediately once it was started, crank excessively before it would start, stall sometimes when idling. Thanks to many threads and reading what others had posted, I confidently concluded that it was in fact the cps. If you are the least bit mechanically inclined, it is a very easy fix. The hardest part was disconnecting the connector, but that is fairly simple if you remove the air box assembly, and the filter can remain in the box. Also, there is no need to remove the oil filter housing assembly cap. There is plenty of room to get a L-shaped 5 mm allen wrench in there. I hope this helps someone.
tlb11111 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 12-25-2012, 09:06 PM   #2
xcar360
Past Site Sponsor
 
Join Date: Jul 2012
Location: China
Posts: 350
My Ride: BMW 318i
welcome ....
xcar360 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use