E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-13-2013, 06:36 PM   #1
MantukasZ
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Kaunas
Posts: 4
My Ride: BMW E46 2002
Aftermarket stereo always ON

Hey guys,

Just bought 99 320Diesel, and aftermarket stereo was installed already. The problem is that stereo is always working. Sven when car is locked snd if i dont shutdown stereo it keeps working. I found that "12v ignition" wire is connected with constant power. "Illumination" wire is not connected. And second problem that i didnt find any other wires to try something. Any suggestions to solve? I have Alpine CDE123R stereo, and i live in europe.
MantukasZ is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-13-2013, 06:45 PM   #2
wasp9166
ima touching member
 
wasp9166's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: straight out da bronx
Posts: 5,142
My Ride: 04 330i jet black
Send a message via Yahoo to wasp9166
pretty sure both illum and 12 v constant can be connected to same keyed source, however, when i install stereos, i like them to be directly connected to battery, what's wrong with just turning it off and on manually?
__________________

"if polarity comes from protons, does morality come from morons?"

Quote:
Originally Posted by russ330 View Post
"Mommy and Daddy are getting a divorce now because wasp9166 had to piitb with Mom."
wasp9166 is online now   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 07:23 PM   #3
college46
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Canyon, Calfornia
Posts: 406
My Ride: Alpine White
take out awful looking aftermarket stereo, put in cd53 business unit with post 03 build, not sure but its around that year. No more problems.
college46 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 07:29 PM   #4
Mango
Over 15,000 visitors
 
Mango's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Southern California
Posts: 22,450
My Ride: M54B30
constant 12v to constant 12 v and switched 12v to switched 12v. someone got them mixed up or spliced them to the same constant 12v feed
__________________
A lifetime free of problems if you follow my guides
Cooling | Maintenance | Suspension | Vacuum | Supreme Reliability | Details

OVER A MILLION VIEWS
Mango is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 04:02 AM   #5
MantukasZ
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Kaunas
Posts: 4
My Ride: BMW E46 2002
Quote:
Originally Posted by E46Mango View Post
constant 12v to constant 12 v and switched 12v to switched 12v. someone got them mixed up or spliced them to the same constant 12v feed
so whats is your suggestion to fix? Btw, which color wire is constant and which swicthed?
MantukasZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use