E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-12-2013, 05:20 PM   #1
arkadur
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Israel
Posts: 107
My Ride: E46 323CI
very weird start problem

in the last 2 weeks, my car wont start in the first try.

- i scanned the car for errors or trouble cods - nothing there.
- the battery inst new, but still have "juice". the Vdroop while starting is around 9V. when the car off - 12.5V, when turned on - ~14.5.
- the starter working great, i cant hear any missing tooth or gear problem, and there is no fading - the battery do the work.
- it isn't fuel problem. i tried different gas stations.
- statistically, it happen more with the door open (internal light - on)
- in the second try - the car start immediately. (every time)
- it happen ~ once a day.

i'm not sure, but what do you think about current leakage? (i have nothing except the OEM alarm)

i have no clue what to look for. please - help me.
__________________
arkadur is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-12-2013, 05:35 PM   #2
Zchild
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Columbia, Maryland
Posts: 1,835
My Ride: 2000 BMW 3XXi ZSP
Let me get my "Easy Button" sounds like a classic ignition switch issue... The tell-tale sign is the dashboard illumination. When it doesn't start you will be missing one or two dashboard luminaries...
__________________
V/R Zachary Pullins Sr.
National Capital Chapter BMWCCA
NCC Member Recognition Chairman
NCC High Performance Driving School Back-Up Registrar
NCC Auto-X BOD Liaison
DIY Senior Committee Coordinator
2006 E90 325Xi & 2000 E46 3XXi
" Vision without resources is just hallucination"
Zchild is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 05:30 AM   #3
arkadur
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Israel
Posts: 107
My Ride: E46 323CI
i cant find any missing dashboard luminaries,

there is something else that cause this problem?
__________________
arkadur is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use