E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 9 votes, 4.78 average.
Old 01-23-2013, 06:06 PM   #2061
madbull1986
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Portugal
Posts: 6
My Ride: 320d Touring
Great job PainBreak
Only one thing, are you going that fast and taking pictures while driving?
Thanks again...

After all this, PainBreak you will continue to push Charles with the paypal dispute until we gives a full working update?

Last edited by madbull1986; 01-23-2013 at 06:37 PM.
madbull1986 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 07:00 PM   #2062
tnhl1989
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Hadley, MA
Posts: 440
My Ride: 02 330xi(RIP),03 ZHP
Send a message via Skype™ to tnhl1989
Great job man! keep up the work.
tnhl1989 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 12:31 AM   #2063
china man
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: London
Posts: 71
My Ride: E46 M3 SMG
I will need to try and update the unit with the update.zip moved to the nano side of the memory. Shame I won't have time until next week now.

My google play cannot establish a reliable connection with server, is that the same as google framework broke?

Good work Painbreak.

Where you guys over the pond trying to get igo and google working as nav, I am trying to get the tomtom, it keep crash back to desktop during start up. Do you guys in US use Tomtom?
china man is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 01:46 AM   #2064
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 102
My Ride: 330CD
Well well well....

Thanks Painbreak for the efforts and danger in trying the Charles update...we'll stay out of it.

About the iGo bug, let's be a bit evil, the unit is rooted, so we can install apks not coming from the market but from....let's say torrent sites, I'll give navigon, copilot and tomtom a shot to check...

This being said I drove yesterday with iGo not rooted and not patched yesterday and I liked the part where he told me that I'd use 2 minutes to make 17 km....boy I was FAAAAAAST....

I guess my opinion is now more than ever set, good product, sh....it people...
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 02:56 AM   #2065
CTRob
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin
Posts: 127
My Ride: Alpine white e39
Quote:
Originally Posted by jchuillier View Post
Well well well....

Thanks Painbreak for the efforts and danger in trying the Charles update...we'll stay out of it.

About the iGo bug, let's be a bit evil, the unit is rooted, so we can install apks not coming from the market but from....let's say torrent sites, I'll give navigon, copilot and tomtom a shot to check...

This being said I drove yesterday with iGo not rooted and not patched yesterday and I liked the part where he told me that I'd use 2 minutes to make 17 km....boy I was FAAAAAAST....

I guess my opinion is now more than ever set, good product, sh....it people...
Folks I really do appreciate the effort you guys are making with this!

I will 100% be joining the ranks and ordering the unit if we can someone sort Google Nav out - that's my Nav program of choice
CTRob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 03:37 AM   #2066
siffion
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: hartlepool
Posts: 21
My Ride: 330ci Vert M Sport
Lol. That's funny.

What's your thoughts on getting bluetooth working via a dongle on the droid side.

Get torque to work on this and it'll be rocking.

Iirc however torque will work via a wifi obd dongle once unit is rooted
siffion is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 03:57 AM   #2067
CTRob
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin
Posts: 127
My Ride: Alpine white e39
Quote:
Originally Posted by siffion View Post
Lol. That's funny.

What's your thoughts on getting bluetooth working via a dongle on the droid side.

Get torque to work on this and it'll be rocking.

Iirc however torque will work via a wifi obd dongle once unit is rooted
I'm hoping Torque will work over a USB cable conenction conencted into a USB Hub to this thing.
I could have the cable plugged into the OBD port and feed the cable behind the dash permanently
CTRob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 04:03 AM   #2068
siffion
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: hartlepool
Posts: 21
My Ride: 330ci Vert M Sport
Makes sense. Does torque support direct connection
siffion is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 05:08 AM   #2069
Mman004
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Florida/DC
Posts: 41
My Ride: 2000 E46
Thanks everyone for the effort made on this!!!

Do you know if it will be possible to have a pdc display like dynavin has added to these units?
Mman004 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 05:19 AM   #2070
CTRob
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin
Posts: 127
My Ride: Alpine white e39
Quote:
Originally Posted by siffion View Post
Makes sense. Does torque support direct connection
I think from Honeycomb (Android 3.1) upwards it does support a USB connection.

http://torque-bhp.com/wiki/USB[

Last edited by CTRob; 01-24-2013 at 05:22 AM.
CTRob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 10:50 AM   #2071
PainBreak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas City, MO
Posts: 126
My Ride: 2004 325i
Quote:
Originally Posted by Mman004 View Post
Thanks everyone for the effort made on this!!!

Do you know if it will be possible to have a pdc display like dynavin has added to these units?
I don't see this as ever being an option on these, unfortunately.

Quote:
Originally Posted by CTRob View Post
Folks I really do appreciate the effort you guys are making with this!

I will 100% be joining the ranks and ordering the unit if we can someone sort Google Nav out - that's my Nav program of choice
I don't see Google Nav working for quite some time. I'll try to explain why, without being too technical. Google Nav requires three separate things from the GPS in order to give you turn-by-turn mode.

1. GPS Coordinates fed to it on a consistent basis. [X]
2. Relatively Accurate ground speed data. [X] (with my framework.jar)
3. Location Accuracy Info. [ ]

For some reason, the GPS driver on this doesn't provide accuracy information to the framework. If you were to use your phone, and fire up GPS Status and Toolbox, and walk around, you'd see that the "Error" would constantly change, in meters (or feet, depending on your settings) as the nmea strings change.

Why does Google Nav require this? I can only speculate, and there's a long list of reasons...but none of them are really valid. Essentially, there are two ways to get your location on Android: Google Location Services, and GPS data. Google Location Services uses cell tower triangulation, ip 2 location data, nearby wifi beacon info, and voodoo, in order to get your location. When it uses this, the accuracy is set to ACCURACY_COARSE, and turn-by-turn mode says "Searching for GPS..." When it uses GPS, it wants real accuracy data, and when that data starts flowing in, it sets a variable to ACCURACY_FINE and says, "Cool, now we can do turn-by-turn."

So, this is a two (or three, depending on how you look at it) part bug.
#1. If Google Nav is using location data from a provider that doesn't supply location accuracy data that triggers ACCURACY_FINE, it says, "NO NAV FOR YOU!"
#2. If our GPS driver actually gave that data, Google Nav would work.
(#3. The framework allows you to set int ACCURACY_FINE as a requirement for a particular feature in your code. The ACCURACY_FINE feature should be able to be triggered by a secondary method, nmea strings being fed to it at a particular rate, rather than requiring granular accuracy data from the framework.)

Some day, I'm going to pry open the APK of Google Maps, and see if I can use a hex editor to yank out that requirement for the turn-by-turn portion. I've never done this, and don't know where to start, but...it's stupid.
__________________
Is your car a Stu Stu Stammering Stan at 2800 RPMS? FLASH THE DME! http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966614
Enco B046 Android 4.04 Root/FAQ/Help: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=967737
PainBreak is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 11:59 AM   #2072
Barto89
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Rep. San Marino
Posts: 18
My Ride: E46 320 cabrio
hi! in the piece circled in red, what is the remote cable for amplifier??

Barto89 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 02:48 PM   #2073
PainBreak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas City, MO
Posts: 126
My Ride: 2004 325i
Quote:
Originally Posted by Barto89 View Post
hi! in the piece circled in red, what is the remote cable for amplifier??

The Amp Remote Turn-On wire is the thinner blue one. The thicker one is a speaker wire.
__________________
Is your car a Stu Stu Stammering Stan at 2800 RPMS? FLASH THE DME! http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966614
Enco B046 Android 4.04 Root/FAQ/Help: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=967737
PainBreak is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 04:47 AM   #2074
CTRob
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin
Posts: 127
My Ride: Alpine white e39
Quote:
Originally Posted by PainBreak View Post
I don't see Google Nav working for quite some time....
PainBreak in that case I think the only way this is going to be fixed is if you are able to fix it (your free time allowing of course) because it looks like Szenco aren't sure how to fix it.
I'm 100% behind you if you take this on pal
Again free time permitting perhaps you could do something similar in time to what M3Evolution did with the Dynavin - Perhaps you could make a custom ROM for the new Android 4. O/S systems with tweaks and fixes!?
You could even setup a paypal fund, I for one wouldn't mind donating for a decent ROM for the unit
CTRob is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 07:14 AM   #2075
madbull1986
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Portugal
Posts: 6
My Ride: 320d Touring
Quote:
Originally Posted by CTRob View Post
, I for one wouldn't mind donating for a decent ROM for the unit
Subscribed!!!
madbull1986 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 08:51 AM   #2076
Barto89
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Rep. San Marino
Posts: 18
My Ride: E46 320 cabrio
i've got a problem: ipod connector is too long and touches the plastic behind. So the radio doesn't enter completly. how can i do??

this is the connector


Last edited by Barto89; 01-25-2013 at 08:52 AM.
Barto89 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 09:09 AM   #2077
daki_bmw
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Serbia
Posts: 798
My Ride: 330Ci
Last 20-30 pages are all about Android version....I don't think there is a single post regarding anything specific to WinCE version. I think it's now safe to assume that WinCE version is stable and working correctly....minus a few (comparatively small) bugs, and without a even remote chance to get an upgrade. But, stable is good....
__________________
daki_bmw is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 10:11 AM   #2078
PainBreak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas City, MO
Posts: 126
My Ride: 2004 325i
Quote:
Originally Posted by daki_bmw View Post
Last 20-30 pages are all about Android version....I don't think there is a single post regarding anything specific to WinCE version. I think it's now safe to assume that WinCE version is stable and working correctly....minus a few (comparatively small) bugs, and without a even remote chance to get an upgrade. But, stable is good....
I'm holding out for the PalmOS version, myself. I, for one, love running abandoned operating systems.

Edit: To expand on that snide statement, I think it's great that there are people who are OK with the WinCE version.

The WinCE version, to me, is a bottle of Mad Dog 20/20, where Android version is a bottle of Chateau Mouton-Rothschild.

The Mad Dog 20/20 does one thing, and one thing well: get you drunk.

The Chateau Mouton-Rothschild is a bit more particular. It's quite a bit more expensive, and if you open it too early, and drink it immediately, it's going to be tannic, and bitter--a little hard to swallow for the price. If you give it a little time to mature, and let it oxygenate a bit, it's going to be smooth, and pleasing to the palate. It's multi-faceted--you can pair it well with a variety of food, and bring a bottle out to impress your contemporaries.

Oh, and it'll get you drunk.

Things that I run on Android in the car that won't work on WinCE:

1. Subsonic. I have my entire music and video library hosted on a PC at my house. When my Android-based head unit is connected to the internet, I have access to all of it. I listen to albums on Subsonic as my primary entertainment when I'm in the car.
2. Pandora. If I get tired of my music, I put on Pandora.
3. Tune-In Radio. I use this to listen to sports events that are outside of my area.
4. iGo Primo is currently my navigation. After modifying the sys.txt I have online traffic alerts working as well.
5. Wyse PocketCloud RDP/VNC. When connected via PPTP VPN to my home network, I can log into my PCs while I'm in the car. Doesn't sound too handy to most, but it's pretty handy when you're on the road, and need to hop in and take care of something at home.

And Angry Birds, bitches. I gots to have my Angry Birds.
__________________
Is your car a Stu Stu Stammering Stan at 2800 RPMS? FLASH THE DME! http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966614
Enco B046 Android 4.04 Root/FAQ/Help: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=967737

Last edited by PainBreak; 01-25-2013 at 11:32 AM.
PainBreak is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 03:52 PM   #2079
daki_bmw
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Serbia
Posts: 798
My Ride: 330Ci
I appreciate what you are doing for this comunity (yes, I've been following this thread from the beginning and read every single post) and that's one side of things. Thank you for making E46 an even better car.

I'm certain you understand that different people have different needs. Me...when it comes to ICE, I need the following:
-GPS with good and "changeable" software (IGO, Garmin, etc.)
-MP3 using USB or SD
-Bluetooth/mic to make/receive calls
-CD/radio/clock (this is probably my OCD...I almost never use these, but since the car's OEM unit had those functions, I don't want to loose any of the functions the car originally came with
-All of the above using touchscreen
-OEM-ish look - this is a must

When you look at it this way, WinCE version really covers it all...for me, anyway... Does it matter what do I need?! Of course not! Except to me.

EDIT: If "Torque" worked using that OBD bluetooth thingy + Bluetooth dongle on the Android side, that, I think, would be totally different ball game...again, for me, only.
__________________

Last edited by daki_bmw; 01-25-2013 at 04:00 PM.
daki_bmw is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 09:08 PM   #2080
HighxTech
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ontario
Posts: 24
My Ride: 2002 330i
I've been reading forum since the first post. i have a 2002 330I.
Ive also been messaging jolly since November and I placed my order last night.


First off thank you to all who have supported this forum in anyway, all your experiences have helped me in my decisions.

I will see what I can do for making a custom ROM for this device when it comes..can anyone make a summary of all the problems the 4.0 version has?
HighxTech is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use