E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 33 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 02-04-2013, 05:25 AM   #61
cssvb94
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Europe
Posts: 4
My Ride: 320D E46
Guys,

Is your Android unit acts as USB host?
Can you plug USB flash drive and is it detected under Android?
Thank you.
cssvb94 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:14 AM   #62
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
There is only 1 port that android sees, it's the one in the back where you have to connect the wifi dongle, so the idea is to buy a 12v to 5v converter, and powered USB hub and to install everything behind with some USB extensions cable going to an accesible place. But when you do this (or you remove the wifi) your usb flash drive is seen and it's contents can be used (for music, movies, whatever)

The other back USB prot and the front ones are only here for the radio side of things so they.
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:18 AM   #63
Marty19
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Welwyn Garden City, UK
Posts: 12
My Ride: 2004 330 ci Vert
Hi all,

Just installed one of these units and trying to get to grips with it. Due to my inquisitive nature I have managed to root it and then apply various changes to the build.prop to screw it up but then managed to get it up and running again by trial and error .... does anyone have the original build.prop so I can get back to where I started from?

Also, I am using a Samba Mobile dongle (for free 3g data) but have to use the PPP Widget to manually connect it everytime I boot up ... any idea's how I can automate this?

Also wanting to install Torque via bluetooth but starting to appreciate this may not be possible ... any progress on this?

Cheers
Marty19 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:26 AM   #64
CTRob
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin
Posts: 127
My Ride: Alpine white e39
Quote:
Originally Posted by jchuillier View Post
There is only 1 port that android sees, it's the one in the back where you have to connect the wifi dongle, so the idea is to buy a 12v to 5v converter, and powered USB hub and to install everything behind with some USB extensions cable going to an accesible place. But when you do this (or you remove the wifi) your usb flash drive is seen and it's contents can be used (for music, movies, whatever)

The other back USB prot and the front ones are only here for the radio side of things so they.
Does the USB hub really need to be powered?

I use a Belkin 4 port USB hub currently with a Dynavin d99+ and that works perfectly.
CTRob is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:44 AM   #65
cssvb94
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Europe
Posts: 4
My Ride: 320D E46
Quote:
Originally Posted by jchuillier View Post
There is only 1 port that android sees, it's the one in the back where you have to connect the wifi dongle, so the idea is to buy a 12v to 5v converter, and powered USB hub and to install everything behind with some USB extensions cable going to an accesible place. But when you do this (or you remove the wifi) your usb flash drive is seen and it's contents can be used (for music, movies, whatever)

The other back USB prot and the front ones are only here for the radio side of things so they.
Thank you for the reply
cssvb94 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:48 AM   #66
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
Well, since the 12v to 5v power supply is at $5 yes I would power it, so that it could even recharge the phone
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 04:42 PM   #67
kaciker
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madrid
Posts: 12
My Ride: E90 320d
Hi guys

I have the model Enco B-090, for my E90
I understand that everything you write here is also valid for this model.
Is that so? especially the root issue..

Tcc8925 1.2g cpu

http://szenco.en.alibaba.com/product..._Function.html

Last edited by kaciker; 02-04-2013 at 05:06 PM.
kaciker is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 12:20 AM   #68
Kripas
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: BayArea California
Posts: 68
My Ride: 04 325ci convertible
Quote:
Originally Posted by HighxTech View Post
OK sorry for all the posts, I figured it out.

The yellow rca goes to the brown input. I wired all the wires (including the license plate light cause I was dumb) to the reverse lights. So the led and the camera only come on when Im in reverse

I spliced the two pinks together (which didn't do anything) so I added a wire that goes from the pink (after they're spliced together) to a blue with yellow stripe I located behind the fuse box in the glove compartment. All is good now. Thanks for the support and patience
Like this?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1360041652.336905.jpg
Views:	135
Size:	69.7 KB
ID:	489360  
Kripas is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 02:39 AM   #69
kaciker
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madrid
Posts: 12
My Ride: E90 320d
Quote:
Originally Posted by mintimperial View Post
Yup, it was just that one unit....the internal sdcard will not mount.

other units are fine and what a surprise, tomtom works great.

any way i can reformat /mnt/sdcard/ without it being mounted. Even a system default reset wont wipe it as it compins about "unknown state" of the internal sd.
Hi

I have exactly the same problem. My SDcard is empty, and no system come to it.
Apparently is not mounted. Did you manage to solve this topic?

Last edited by kaciker; 02-05-2013 at 02:40 AM.
kaciker is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 10:25 AM   #70
PainBreak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas City, MO
Posts: 128
My Ride: 2004 325i
Quote:
Originally Posted by Marty19 View Post
Hi all,

Just installed one of these units and trying to get to grips with it. Due to my inquisitive nature I have managed to root it and then apply various changes to the build.prop to screw it up but then managed to get it up and running again by trial and error .... does anyone have the original build.prop so I can get back to where I started from?

Also, I am using a Samba Mobile dongle (for free 3g data) but have to use the PPP Widget to manually connect it everytime I boot up ... any idea's how I can automate this?

Also wanting to install Torque via bluetooth but starting to appreciate this may not be possible ... any progress on this?

Cheers
You can extract the original build.prop from this file. You'll probably want to change your display's density though.

Not sure on the 3g dongle thing.

I don't know of a bluetooth adapter that works at the moment, as I haven't been able to test any. However, there are USB and Wifi ELM327 devices that should work fine with Torque.

Quote:
Originally Posted by CTRob View Post
Does the USB hub really need to be powered?

I use a Belkin 4 port USB hub currently with a Dynavin d99+ and that works perfectly.
It doesn't need to be powered, unless you're using a device that requires more power than the USB port pushes, such as an external hard drive. USB sticks / dongles / etc should be plenty happy with the current bus power.

Quote:
Originally Posted by kaciker View Post
Hi guys

I have the model Enco B-090, for my E90
I understand that everything you write here is also valid for this model.
Is that so? especially the root issue..

Tcc8925 1.2g cpu

http://szenco.en.alibaba.com/product..._Function.html
Root should be the same for this model.

Quote:
Originally Posted by kaciker View Post
Hi

I have exactly the same problem. My SDcard is empty, and no system come to it.
Apparently is not mounted. Did you manage to solve this topic?
Mintimperial can help you with this one. There's a modification that can be made to the vold.fstab file that should resolve the issue with it reporting the internal SD as damaged.
__________________
Is your car a Stu Stu Stammering Stan at 2800 RPMS? FLASH THE DME! http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966614
Enco B046 Android 4.04 Root/FAQ/Help: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=967737

Last edited by PainBreak; 02-06-2013 at 10:29 AM.
PainBreak is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 11:08 AM   #71
kaciker
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madrid
Posts: 12
My Ride: E90 320d
Confirmed, i tried and it works, the root Enco B-046 = Enco B-090


Thanks I have sent a pm to Mintimperial myabe I have good luck


Another topic... you know how delete this, when the car is moving ??


Last edited by kaciker; 02-07-2013 at 04:36 AM.
kaciker is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 07:01 AM   #72
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
Yep, in the main radio settings, make sure the brake setting is to OFF
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 11:04 AM   #73
kaciker
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madrid
Posts: 12
My Ride: E90 320d
Quote:
Originally Posted by jchuillier View Post
Yep, in the main radio settings, make sure the brake setting is to OFF
Thanks ¡¡


Already I found it. The translation to the Spanish is so bad, that did not have anything to see with this...

Another question.
When I power on the radio, all the radio memories are lost. Also the parameters of ecualización (bass, treble, et)

What is the problem ??
kaciker is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 11:53 AM   #74
///MPR77
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles
Posts: 1,855
My Ride: 02 ///M3 Tri-Ped
Great write-up.
I just read the entire thread, and don't even have this unit.

Sub'd for the future.
__________________

Bewahren Sie ihre ultimative fahrmaschine
///MPR77 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 12:57 PM   #75
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
Quote:
Originally Posted by kaciker View Post
Thanks ¡¡


Already I found it. The translation to the Spanish is so bad, that did not have anything to see with this...

Another question.
When I power on the radio, all the radio memories are lost. Also the parameters of ecualización (bass, treble, et)

What is the problem ??
You can imagine what the french translation is ha ha ha...

About the settings I had the same problem but after a while they stayed, maybe there is a rechargeable battery in it and it takes a while before being ready to save the settings....

The guys that have opened their units here will help you on this
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 02:57 AM   #76
Marty19
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Welwyn Garden City, UK
Posts: 12
My Ride: 2004 330 ci Vert
Smile

Just to let you know that Torque works fine via USB
Marty19 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 03:08 AM   #77
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
Which dongle where to buy it ? Thanks
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 03:16 AM   #78
Marty19
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Welwyn Garden City, UK
Posts: 12
My Ride: 2004 330 ci Vert
Quote:
Originally Posted by jchuillier View Post
Which dongle where to buy it ? Thanks
Just tried a cheap one from eBay http://www.ebay.co.uk/itm/150979991593 and all is good

You will need Torque Pro in order to use USB input.

Last edited by Marty19; 02-08-2013 at 03:17 AM.
Marty19 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 04:29 AM   #79
kaciker
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madrid
Posts: 12
My Ride: E90 320d
Quote:
Originally Posted by jchuillier View Post
You can imagine what the french translation is ha ha ha...

About the settings I had the same problem but after a while they stayed, maybe there is a rechargeable battery in it and it takes a while before being ready to save the settings....

The guys that have opened their units here will help you on this
Help ¡¡ maybe my battery not works ??
kaciker is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 04:36 AM   #80
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
Quote:
Originally Posted by Marty19 View Post
Just tried a cheap one from eBay http://www.ebay.co.uk/itm/150979991593 and all is good

You will need Torque Pro in order to use USB input.
Thanks for the link, just bought one....
jchuillier is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 05:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use