E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 02-05-2013, 12:19 AM   #1
94vtirozguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Posts: 62
My Ride: 330 ci convertible
FM radio

Hi all,

the FM radio reception in my car has gone to the crapper, whereas the AM radio reception is perfect.

The above rules out the antennae as one band ir working and the other isnt.

Any ideas on what may need replacing. Or where i can start looking.
94vtirozguy is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 02-05-2013, 02:27 AM   #2
mybmwisallst0ck
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 24
My Ride: BMW '02-330Ci, '99M3
start by looking behind the unit.
__________________
removed old sig
mybmwisallst0ck is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 11:10 PM   #3
94vtirozguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Posts: 62
My Ride: 330 ci convertible
what should i be looking for.. highly doubt a loose wire for the antennae as i would have the same issue for the AM radio reception not just FM. ?
94vtirozguy is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 12:37 AM   #4
swaggerwagon
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: charlotte
Posts: 324
My Ride: 2005 330i
FM uses 7 antennas in the rear glass to pick up the best signal and is constantly jumping. The AM uses on loop antenna. Your back glass may hold the key to this answer. If any of the branches of the antenna loops are broken this can cause poor reception but may not affect AM loop. Small hairline cracks in the antenna will indicate an open circuit on that loop.
__________________
330i ZHP

3 Pedals FTW

BMW level 2 Tech

Ebay headers | Long tube CAI | modbargains ///M pedal covers | SS clutch line | CDV removed | Turner camber arms | Meyle HD FCABs | uuc poly motor/trans mounts | Eurospec Muffler | Clutch masters Stage 2 with aluminum flywheel | Coilover kit | CSL front bumper | Z4m shift lever | VISracing CF hood | Depo HID w/CCFL halo rings

Last edited by swaggerwagon; 02-08-2013 at 12:38 AM.
swaggerwagon is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 01:56 AM   #5
tylermaslanik
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Maryland
Posts: 273
My Ride: 3 Pedal 323Ci
PO tint the car? or did you take any off? Same thing happened to me and I found out that taking the tint off messes up that. As well as the rear defroster. My PO had taken the tint off from the original owner. If its not working too it might be that.
tylermaslanik is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 08:47 PM   #6
94vtirozguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Posts: 62
My Ride: 330 ci convertible
mine is the convertible, so it's not the rear glass.
94vtirozguy is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 04:55 AM   #7
94vtirozguy
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Posts: 62
My Ride: 330 ci convertible
ok I had a look today.

I noticed one of the connectors on the stereo unit was not on correctly. I did connect it properly and locked it in, however that was not the issue. However is the funny thing, I disconnected the amplifier module and plugged just the FM and High frequency connecter and FM began to work properly. However when I plugged in all the other interfaces like AM etc FM disappeared and went all staticy again.

Does this indicate the amplifier module is stuffed ?
part number : 65.25-6 912 828
antennae module part number: 65.20-6 909 606
are any of these a known faulty part and a new version is available ? or what year of manufacture should I look at
94vtirozguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use