E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 02-13-2013, 08:01 AM   #1
05swtc
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Central Florida
Posts: 34
My Ride: 330ci
Facelift Coupe Ballast Wiring Problem Please Help!

Problems after UpgradeHelp!!.. I have a 2005 facelift coupe with adaptive bixenon projectors. The problem started with a failed ballast in the right headlight. Rather than replace the ballast with oem, I elected to retrofit with a set of Morimoto ballasts from TRS. Prior to the installation of the new ballasts, my left headlight functioned normally even though the right was out. Yesterday I installed the Morimoto ballasts by tapping into the pigtail with the grey connector to the back of the headlight. I started with the right light as it was the one that was out and after making the connections, I tested the lights..Taa Daa!! The right headlight fired and worked perfectly, however the left would not fire. I figured it was a fluke so I installed the left exactly the same as the right and the left still would not fire with the new ballast. I checked the grey pigtail for voltage and no power is being supplied to this connector. Mind you it worked perfectly before I started on the right side but I canít figure why the left went south when I installed the right.. Any insight would be greatly appreciated.
Thanks in advance!!

Last edited by 05swtc; 02-13-2013 at 08:22 AM.
05swtc is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 02-13-2013, 04:36 PM   #2
05swtc
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Central Florida
Posts: 34
My Ride: 330ci
Update...seem to have solved the ballast problem but can anyone confirm that the active headlight circuit is related to the ignitors in any way

Thanks again
05swtc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use