E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > ///M3 Forum

///M3 Forum
The BMW E46 ///M3 is the M version E46 and puts out an amazing 333 HP and 262 lb-ft of torque at stock specs! There are an amazing amount of modifications for both the coupe and convertible models so read up and get started modifying your cars today!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 03-29-2013, 05:20 PM   #1
03M3Dreamz
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Murfreesboro.TN
Posts: 3
My Ride: 2003 M3 SMG Coupe
Need some help!!!

Well for starters I have an 03 M3 smg with just over 70k on the clock... My problems started a month or so back. When coming to a stop (quickly or normally) the car would just turn off, no cel no nothing! Only happened a handful of times then stopped doing it. No I have an eml light that's cuts my power to nothing and slowly trac light brake light and ses lights all come on. If I turn the car off and right back on its back to normal. Luckily the 3 times its happened I'm right by my buddy's shop and I can pull the codes...and there's quite a few of them...if I clear them only one stays. 4f(egt sensor hard fault) and the car runs great.So it happened again today and I'm at a loss for what it can be. I've check everywhere that the codes said there were issuses and came up empty handed. I'm hopping that someone will see this that has had simalar issues. I took pics of the scan tool screen so everyone can see the mass amount of codes and maybe lend a hand. Also I've tried to pinpoint what or how makes this happen and nothing works it just randomly happens. I can drive it hard or drive it nice doesn't matter, full of gas or with gas light on...idk thanks in advance!!! Any questions just ask!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Bimmer App
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595534266.jpg
Views:	62
Size:	47.7 KB
ID:	497760   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595553426.jpg
Views:	52
Size:	48.3 KB
ID:	497761   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595565076.jpg
Views:	51
Size:	56.7 KB
ID:	497762   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595580476.jpg
Views:	51
Size:	45.4 KB
ID:	497763  

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595592554.jpg
Views:	48
Size:	47.3 KB
ID:	497764   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595607040.jpg
Views:	57
Size:	46.5 KB
ID:	497765   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595619246.jpg
Views:	46
Size:	46.1 KB
ID:	497766   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595630910.jpg
Views:	49
Size:	42.0 KB
ID:	497767  

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1364595646316.jpg
Views:	47
Size:	49.4 KB
ID:	497768  

Last edited by 03M3Dreamz; 03-29-2013 at 05:26 PM.
03M3Dreamz is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 03-31-2013, 12:01 AM   #2
DtrM3
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Diamond Bar Caliornia
Posts: 51
My Ride: 2002 M3
sounds like the throttle position sensor, my car did the same thing eml light and went "limp" it turned out the tps was bad and my maf was dirty, get some maf cleaner ($4) and a tps ($80) at autozone and should fix it, the tps is right infront of the itb on the front of the block. hope that helps
DtrM3 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 12:17 AM   #3
03M3Dreamz
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Murfreesboro.TN
Posts: 3
My Ride: 2003 M3 SMG Coupe
Well I did test the tps and it seemed to be OK but I'll look into it again...I did notice tonight while driving at a constant 45 MPH it was jerking very slightly when I would barely have to hold the throttle to maintain speed. Also the egt hard fault won't go away now but when I view what its doing/reading its spot on no issues and gives a very stable reading... thanks for the help and first thing in the am I'm going to go back and retest it and see what I find!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Bimmer App
03M3Dreamz is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 12:31 AM   #4
Joshwa1234
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sweetwater TN
Posts: 137
My Ride: 2003 330I Sedan
Looks also like you are losing voltage between battery and everything else or your battery an alt are going south... The >18 volts means the alt is not charging while running. That said while running it should have a minimum of I think 18.5 volts so check your electrical connections and leads from the battery. GL
Joshwa1234 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 10:03 AM   #5
03M3Dreamz
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Murfreesboro.TN
Posts: 3
My Ride: 2003 M3 SMG Coupe
Well looks like after cleaning the MAF sensor and replacing the TPS everything is good. No lights as of now! Thanks guys for the input!!!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Bimmer App
03M3Dreamz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use