E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > BAVSOUND Mobile Electronics Forum

BAVSOUND Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by BAVSOUND

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 403 votes, 4.99 average.
Old 07-11-2013, 11:13 PM   #2181
WilliamLD
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Chambersburg, PA.
Posts: 576
My Ride: 01' Bmw 330ci
Quote:
Originally Posted by pish180 View Post
Overall I'm much happier with this unit over stock but it has issues and I'm quite certain they are all software related. It would be really nice if they came out with a software update that we could run on the D99 units... even if its at a cost. I get the infamous POP sound when Bluetooth switches back to Radio (scared the crap out of me, jerked the car the first few times). The USB doesn't work properly on my Android Razr Maxx HD, it rapidly blinks "USB connection detected" at the top of my phone and I am unable to do anything with it. End of apple cable from unit is cheap, my casing around the apple cable broke apart, now I have exposed wires and no "lock".

I looked on your website and I see:
iGo Primo Navigation Program

The screen shots are completely differ than my current Navi system on the D99. Did they update the software?

Enhancement requests:
Streaming Bluetooth audio (new unit)
XM Radio and Traffic Updating (new unit)
Software update for D99 unit.
Better phone interface (software update)
Eliminate POPing noise between screen transitions (most likely software update)
Enable audio to be played while in Reverse (or at least an option to enable/disable). (software update)
Better quality cables (New unit)
Better Navigation program. It takes some horrible routes and there is really no way to change them (software update)
This would be great, but I doubt they will update many of these items any time soon. Unless someone has insight on this, I would imagine we will have to work this latest unit. That is def. not to say it is bad, but could use some your requested items.
WilliamLD is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2013, 12:01 PM   #2182
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,940
My Ride: BMW
Some of those items the unit does.....not sure what you are missing? And yes, there are some different nav programs out there, WE sell OURS with a licensed copy of iGo Primo now, there have been a few different nav programs over time....
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2014, 04:17 AM   #2183
elfer
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Herts, UK
Posts: 136
My Ride: 2004 330Ci
My V5 no longer seems to bring up the factory hidden menu. I always used to be able to get it by long pressing 9 on the remote whilst in Aux mode. But I'm getting no joy now. Any ideas? I've fitted a new battery to the remote and confirmed it works by using it to do other stuff like change sources.

Background: I've had the V5 about 2.5 years. Have always been able to access the factory menu in the past. A few days ago, I had to disconnect the car battery for a few hours. On reconnection, I followed my usual post -battery-disconnect procedure of powering up the Dynavin to set my preferences: Button Clicks and Brake to 'Off' in the Settings menu and 'Amp' to 'None' in the hidden menu. Only the hidden menu wouldn't come up. Changed the remote battery for a new one and verified the remote works as above. Only thing I could think of is I have a standalone aux source feeding composite video to Aux-in, which I didn't have when I first installed the head unit, so I disabled that by pulling its fuse. But still no factory hidden menu.

Anyone out there have any suggestions before I pull the whole unit out and disconnect the RCA lead from video Aux-in? And if that doesn't work, then what?

Last edited by elfer; 01-14-2014 at 07:02 AM. Reason: clarity
elfer is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2014, 05:08 AM   #2184
elfer
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Herts, UK
Posts: 136
My Ride: 2004 330Ci
Quote:
Originally Posted by elfer View Post
My V5 no longer seems to bring up the factory hidden menu. I always used to be able to get it by long pressing 9 on the remote whilst in Aux mode. But I'm getting no joy now. Any ideas? I've fitted a new battery to the remote and confirmed it works by using it to do other stuff like change sources.

Background: I've had the V5 about 2.5 years. Have always been able to access the factory menu in the past. A few days ago, I had to disconnect the car battery for a few hours. On reconnection, I followed my usual post -battery-disconnect procedure of powering up the Dynavin to set my preferences: Button Clicks and Brake to 'Off' in the Settings menu and 'Amp' to 'None' in the hidden menu. Only the hidden menu wouldn't come up. Changed the remote battery for a new one and verified the remote works as above. Only thing I could think of is I have a standalone aux source feeding composite video to Aux-in, which I didn't have when I first installed the head unit, so I disabled that by pulling its fuse. But still no factory hidden menu.

Anyone out there have any suggestions before I pull the whole unit out and disconnect the RCA lead from video Aux-in? And if that doesn't work, then what?
:tumbleweed:
elfer is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 04:46 PM   #2185
elfer
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Herts, UK
Posts: 136
My Ride: 2004 330Ci
Just to update in case anyone having the same problem gets here via a search:

Pulling the unit and disconnecting the Video-in RCA didn't solve the mystery of the non-appearing setup menu.

So I'm still stuck with a unit that's attenuating it's output because it thinks I've got a factory installed amplifier when I haven't.
elfer is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 05:15 PM   #2186
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,940
My Ride: BMW
maybe try reinstalling the units firmware?

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 01-22-2014 at 05:16 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 03:49 AM   #2187
elfer
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Herts, UK
Posts: 136
My Ride: 2004 330Ci
Many thanks for the suggestion, Jeff

I found the firmware here dynavin freeforums thread and I'll give it a go later today.
elfer is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2014, 09:34 PM   #2188
aznbeayst
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Los Angeles / Atlantic City
Posts: 117
My Ride: TiAg M3 Vert
Send a message via AIM to aznbeayst
Quote:
Originally Posted by elfer View Post
Many thanks for the suggestion, Jeff

I found the firmware here dynavin freeforums thread and I'll give it a go later today.
Have you tried this yet?

Also, anyway we can get a hold of the latest iPrimo software? My unit doesn't even load navi anymore, just freezes
__________________
GOODBYE: turbo RSX... HELLO: M3!
aznbeayst is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 03:50 AM   #2189
elfer
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Herts, UK
Posts: 136
My Ride: 2004 330Ci
Quote:
Originally Posted by aznbeayst View Post
Have you tried this yet?
Actually, no, I haven't. I downloaded that firmware but stopped short of flashing it. After reading the whole of that thread I decided against it. Subsequent discussion therein indicated there could be control issues with the official DVB-T tuners after flashing, and there followed a post from our very own jeffb325 cautioning against trying firmware found on the internet. I don't have the DVB-T tuner myself, nor do I envisage ever wanted one in a car, but the point was taken. I'm going to hold off until I've exhausted all other options, at least. It's occurred to me that I could try using another remote control, if I can track one down.

Last edited by elfer; 01-30-2014 at 04:32 AM.
elfer is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 09:03 AM   #2190
alanwt1949
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Hong Kong
Posts: 3
My Ride: 130i
Android sound volume larger than Windows CE

Just installed the DVN-E8X D99+ Android. Everything works fine except when switching from Windows CE to Android, the volume is a lot louder than Windows CE even tuning to minimum sound.

Any idea?
alanwt1949 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 10:31 AM   #2191
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,940
My Ride: BMW
There are specific volume controls within android for its various features, set all those as you like, make sure you have the Navi Sound setting in the radio settings menu set such that the overall volume is controlled by the volume knob.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 10:27 PM   #2192
Foxington
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Location: Diamond Bar, CA
Posts: 18
My Ride: 330i
Having a lot of trouble with a D95 that the prior owner installed:

-There's a microusb to usb port in the glovebox, but it's not reading any usb I plug in.

-My android phone refuses to interface with the system when it's plugged in.

-I can't get the trunk mounted CD cassette to eject at all.

Does anyone know this system well? There's no user manual and it feels like I'm shooting in the dark trying to make this work.
__________________
Foxington is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 09:07 PM   #2193
richyboycaldo
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: san diego
Posts: 901
My Ride: Mx5 300zx 240z 330c
Quote:
Originally Posted by DANe46 View Post
Ok for all of you guys using an iPod touch with your Dynavin units I have put together a list of apps and settings you can use to have the ultimate in-car setup. This setup will allow you to view your iPod screen on your Dynavin unit in AUX mode. Allows pause/resume music when ignition is turned off/on. Also to use simple/safe flick gestures to skip tracks, pause, and play songs. After a few weeks of playing around with it everything seems to work well; below is what you will need:

*Pac IS76 Isimple Universal iPod Audio Video Cable

You can pick one of these up on Jeff's site (cable must have +/- for charging)
Splice the RED/BLK charging leads to the RED/BLK wires in the Dynavin harness

*Jail-broken iPod touch
This is a must and allows you install Cydia apps and tweaks to make this whole setup work

*Big Boss App (TVOut2 Mirror TVOut)
Mirrors your iPod screen on Dynavin screen while in AUX mode
This allows album/track name and cover art to be shown

*BigBoss Tweak (NoLockScreen)
First things first this tweak will disable that annoying "slide to unlock" screen

*Apple AppStore App (FlickTunes v1.7.8)
This will allow simple gesture-based controls with a clean interface to create the safest and most effective way to control your music while driving
SETTINGS
Swipe right (Next Track)
Swipe left (Prev. Track)
Swipe down (Pause/Play)
Swipe right with two fingers (Play More by Album)
Swipe left with two fingers (Play More by Artist)

View Layout (Landscape No Toolbar)

When Launching (Auto-Play) *Will play songs when FT is launched *ignition is turned on
When Quitting (Auto-Pause) *Will pause song when FT is closed *ignition is turned off


*HackStor MyRepospace.com (Plugged In 1.3 Cracked)
Now to tackle the track Pause/Resume issue...
Once this tweak is installed goto settings turn "Launch App" ON App to Launch "FlickTunes"
Set Unplugged Behavior "Close Launched App" ON
This will launch FlickTunes app when IPod is "plugged in" *ignition on
This will quit FlickTunes app when IPod id "unplugged" *ignition off

Once all this is in place it makes for a great experience with your iPod touch and the Dynavin unit... I always keep my iPod plugged in (shuffle mode) on its side (landscape) in the space between the AC controls and the shift knob. FlickTunes has an incredible interface very clean with nice transitions, in my opinion looks better than coverflow. Gestures allow easy track switching while driving and "Plugged In" tweak will ensure tracks are paused when ignition is turned off and resumed when ignition is turned back on.

Hope this helps!
What adapter should I use for the iphone 5/6 connector? should I buy an adaptor?
richyboycaldo is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2015, 11:25 AM   #2194
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,940
My Ride: BMW
Yes, the apple lighting adapter will work

PS to anyone else reading this....This is the OLD Dynavin thread, the current one is here: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2015, 05:12 PM   #2195
luim3
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Location: new york
Posts: 1
My Ride: 2003 m3
6cd changer

I bought an m3 that it came with the Dynavin, does the stock cd changer can work with it? and also the Dynavin is not reading the original cd what can I do to fix either 1?
luim3 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 11:32 AM   #2196
OmBaba
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Location: Oslo
Posts: 2
My Ride: 318i Facelift 2002
Great DIY! I have been looking all over the internet for something like this, not very easy to find. I have a E46 318i with original SatNav similar to the one in your pictures, and I have a 6 CD Changer in the boot, will I require any extra wires or can I pretty much follow your steps?

Once again, excellent!!
OmBaba is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 08:47 PM   #2197
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,940
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by OmBaba View Post
Great DIY! I have been looking all over the internet for something like this, not very easy to find. I have a E46 318i with original SatNav similar to the one in your pictures, and I have a 6 CD Changer in the boot, will I require any extra wires or can I pretty much follow your steps?

Once again, excellent!!
This is a 5 year old thread.....while good for install info its not where you want to be for current info....go to the newer thread to find much more current info http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105



As far as your question goes.....read the info in my FAQ, its #4 as I recall, the link is in my signature below.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 02:16 PM   #2198
M3HG
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: montreal quebec
Posts: 35
My Ride: e46 m3
Man O Man. ..... still no conclusive answer on dynavin vs Avon. Seems n6 is more plug and play and stable. Like all questions I champion the search and read recco. ..... but man the radio choice is full.of issues and great (really smart) personal opinions.

I just a want a phone blue tooth , GPS clean replacement. Start the car and drive.
__________________
VF 570 SC, AA headers & section 1, rasp pipe, CSL SMG tune, DR Vanos Cryo set up,Eibach Pro kit 1" F 3/4" R , H&R Front sway bar + Rear sway bar, BBS 19', SACHs race clutch kit, 255 19/275 19 Pilot SS & Bayern Rims

CF = interior trim, rear diffuser, steering & Colby full Alcantra trim.

European aftermarket cigarette lighter !!!
M3HG is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2016 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use