E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > ///M3 Forum

///M3 Forum
The BMW E46 ///M3 is the M version E46 and puts out an amazing 333 HP and 262 lb-ft of torque at stock specs! There are an amazing amount of modifications for both the coupe and convertible models so read up and get started modifying your cars today!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-15-2013, 11:13 PM   #1
rxpx
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: WA
Posts: 9
My Ride: 04 m3
Help me diagnose my SMG Problems

Hey Guys, New to the forum but not new to bmw's. I just picked up my first E46 M3. I've got a 98 M3 and and 88 M3. This car has smg problems maybe you guys can help.



Symptoms....

- When I fire it up it will go into 1st, Neutral and reverse fine

- I'll pull out of the driveway and it will shift only into 1st and second. It won't go into third or anything else. I have to manually shift it with the paddles or the gear shifter, automatic mode doesn't seem to work.

-When I stop the car to put it into reverse after about 2-5 minutes of driving it will not go in reverse at all. It will flash "1", "N' or "R" and will stay in first gear even though the cluster shows its in reverse or neutral. This is when the smg light comes on.

-I turn the car off for a minute and all is good again. I can shift into 1st,reverse and neutral. But not second. It seems to only go into second when its cold. The cycle repeats itself.

The plan is to plug it into my gt1 next couple days flush and bleed the smg fluid and reset the modules to see what happens.

Any Ideas on what this could be?
rxpx is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-18-2013, 12:38 AM   #2
BigPapa
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Long Beach, CA
Posts: 55
My Ride: 2004 M3/1999 328i
try replacing the salmon colored relay?
BigPapa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use